Siirry pääsisältöön
""

Katso pohjoista taivasta -runoantologiaan pohjautuvan runoprojektin toinen osa tulee nyt kaikkien suomalaisten kuultavaksi Kansallisteatterin ja Kustannusosakeyhtiö Otavan yhteistyönä.

Kansallisteatterin näyttelijä Terhi Panula tulkitsee suomalaisten lempirunoja kirjailija Jenni Haukion toimittamasta runoantologiasta Katso pohjoista taivasta. Toukokuussa julkaistussa ensimmäisessä osassa kuultiin vanhempia runoja antologian alkupäästä. Vanhemmasta uudempaan runouteen etenevän kokonaisuuden toisessa osassa kuultavina on muiden muassa Edith Södergranin, Einari Vuorelan, Eeva Kilven ja Aulikki Oksasen runoja. Kuuntele runoja SoundCloudissa Kansallisteatterin Äänikanavalla.

”Haluamme ilahduttaa projektillamme kaikkia suomalaisia. Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen. Toivomme, että voimme piristää runoilla eritoten eristyksissä olevien ikäihmisten joulun aikaa”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kertoo.

”Kuten antologian esipuheessani totean, runoudella on sekä emotionaalista että älyllistä käyttövoimaa – runo myötäelää ja lohduttaa sekä väittelee ja vakuuttaa – se on lahja, ruusu ja serenadi. Toivon antologian runojen tuovan kaikille sekä aivan erityisesti seniorikansalaisillemme elämyksellisiä ja virikkeellisiä hyvän mielen hetkiä”, Haukio luonnehtii.

Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoitti keväällä antologian lukukappaleita suomalaisiin ikäihmisten palvelukoteihin. Kansallisteatterin Äänikanavalta löytyy vinkkejä luku- ja kuuntelukokemuksen rikastuttamiseen.