Siirry pääsisältöön
""

Helsingin teatterit kutsuvat kaikki vuonna 2021 syntyvät helsinkiläiset vauvat kummilapsikseen. Kulttuurin kummilapsissa helsinkiläisillä lapsilla on kummina taide- tai kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen kulttuuriin ja taiteeseen. Kummius jatkuu siihen saakka, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Vuonna 2021 syntyvien lasten kummeina toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Nukketeatteri Sampo, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö. ja Q-teatteri.

Jokainen vuoden 2021 Kulttuurin kummilapsi voi osallistua vuosittain kahteen teatteritapahtumaan. Ne ovat tunnelmallisia ja kiireettömiä taidetuokioita lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Tapahtumat suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille kielitaidosta ja kulttuuritaustasta riippumatta. Tapahtumat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään teattereiden lisäksi eri puolilla Helsinkiä leikkipuistoissa, Annantalossa, Caisassa, Kanneltalossa, Malmitalossa, Stoassa ja Vuotalossa.

Lapsen syntymävuosi määrää kulttuurikummin, mutta toimintaan voi ilmoittautua mukaan myös myöhemmin, aina lapsen kouluikään saakka. Vuonna 2020 syntyneiden lasten kummi, Helsingin kaupunginorkesteri, kutsuu ensi syksynä omat kummilapsensa Musiikkitalossa pidettäviin konsertteihin. Vuonna 2020 kulttuurikeskuksissa järjestetyt kaupunginorkesterin konsertit olivat erittäin suosittuja.  Lue lisää Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Hanke edistää perheiden hyvinvointia ja kaupunkilaisten kulttuurista yhdenvertaisuutta. Samalla toiminta lisää Helsingissä toimivien taide- ja kulttuurilaitosten saavutettavuutta. Palvelun mahdollistaa Jane ja Aatos Erkon säätiön tuki.