Siirry pääsisältöön
""

Markku Maalismaa loistaa pääroolissa Harpagonina

Saiturin ohjaa Vallilan Kansallisteatteriin näyttelijälegenda Vesa Vierikko. Klassikkotulkinta lupaa puuteria, peruukkeja ja pukuloistoa sekä vauhdikasta, herkän vivahteikasta ja roisia komediaa ‒ näyttelijäntyön kaikkiin suuntiin räiskyvää riemua. Rooleissa nähdään joukko Kansallisteatterin luottonäyttelijöitä sekä nousevia tähtiä. Saiturin ensi-ilta on 23.11.2020. Tutustu teokseen sen omalla sivulla.

Molièren Saituri (L’Avare, 1668) tarjoaa lompakon täydeltä tervettä naurua ihmisluonteen heikkouksille ja rajoittuneelle ahdasmielisyydelle. Vuosisadasta toiseen Saituri on osoittanut, etteivät tietyt asiat ihmisyydessä muutu; raha ja rakkaus ovat komedian aiheina yhtä kuranttia tavaraa tämän päivän Suomessa kuin 1600-luvun Pariisissa. Saiturin ikimuistoisen tyyppihahmon ympärille kirjoitettu näytelmä lukeutuu maailmankirjallisuuden suosituimpiin komediaklassikoihin.

Suomeksi Saituri kantaesitettiin Suomalaisessa teatterissa 17.4.1879. Suomalaisteattereiden kestosuosikiksi kohonnut Saituri on esitetty Suomalaisen Teatterin / Kansallisteatterin näyttämöillä lukuisia kertoja, viimeksi vuonna 1969.