Siirry pääsisältöön

Teos tuo yhteen suurenmoisen näyttelijäkolmikon Aksa Korttilan, Pirjo Määtän ja Seela Sellan

Kansallisteatterin Willensaunassa vuonna 2018 kantaesitetty Michael Baranin Tyttö, joka käveli on nyt ilmaiseksi kuunneltavissa Kansallisteatterin Kuunnelmakanavalla, joka sijaitsee SoundCloudissa.

Tyttö, joka käveli on kolmesta toisiinsa limittyvästä monologista muodostuva, nyrjähtäneen dekkarin piirteitä hyödyntävä mutta loppuun saakka salaisuutensa säilyttävä tarina ajan toistuvasta kehästä, yksinäisyydestä ja epätodennäköisistä kohtaamisista, totuudesta ja hyödyllisistä valkoisista valheista, uusista aluista sekä naisesta, joka elää vaikka on kuollut. Kolmea eri sukupolvea edustavien naisten yksityiset elämänkohtalot sulautuvat ja kietoutuvat toisiinsa murheellisina ja kauniina, taustanaan Euroopan viime vuosisadan historian keskeisimmät, synkimmät ja koskettavimmat sivut. Se on myös tutkielma siitä, onko teatteritekstin keinoin mahdollista käsitellä tapahtumia, jotka kauhujensa käsittämättömyydessä ylittävät paitsi teatterin myös todellisuuden rajat.

Näytelmien Aie (2012) ja Aamu (2015) jälkeen Tyttö, joka käveli oli Michael Baranin kolmas yhteistyö näyttelijä Seela Sellan kanssa. Heidän viimeisin yhteistyönsä, huippusuosittu Hitler ja Blondi, saa Helsingin ensi-iltansa Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä syyskuussa 2020. Teos tuotettiin ja kantaesitettiin Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä keväällä 2020.

Tyttö, joka käveli näyttämöteoksen kantaesitys nähtiin Kansallisteatterin Willensaunassa 14.3.2018.
Teos on kuultavissa ilmaiseksi SoundCloudissa toistaiseksi.

”Käsikirjoittaja-ohjaaja Michal Baran on punonut kolmen naisen monologit yhteen kauniisti. Toisinaan hienovaraisesti, toisinaan suoraviivaisemmin toisiinsa kietoutuvat elämänkohtalot ilmentävät ajan kehämäistä luonnetta. Historia toistaa itseään, ja samat kalvavat kysymykset jäävät ilman rauhoittavia vastauksia.” Anu Puska, Etelä-Suomen Sanomat

Rooleissa Aksa Korttila, Pirjo Määttä ja Seela Sella
Äänitys Jani Peltola

Kesto n. 2 tuntia