Siirry pääsisältöön

Vauhdikas, näyttävä ja musiikkipitoinen uutuusteos Koiramäen Suomen historia perustuu Mauri Kunnaksen suosittuun kuvakirjaan Koiramäen Suomen historia (Otava 2017). Teoksen ohjaa Irene Aho, ja kantaesitys nähdään Pienellä näyttämöllä 7. maaliskuuta.

”Pienelle näyttämölle on valmistumassa historiallinen fantasia, äärimmäisen visuaalinen teos, jossa on suurenmoisia näyttämökuvia sekä modernia musiikkia historiallisin vaikuttein. Näyttämöllä nähdään toinen toistaan kiehtovampia henkilöhahmoja ja komeita epookkipukuja. Toivomme, että teos tarjoisi kiehtovan, historiallisen aikamatkan koko perheelle”, ohjaaja Irene Aho summaa.

Kuka oli Kustaa Vaasa? Entä kuningatar Kristiina? Miksi suomalaiset saivat oman aapisen? Oliko Suomessa noitia Ruotsin vallan aikana? Taisteltiinko Nuijasodassa todella nuijilla? Mitä tapahtui Vasa-laivalle, kun se lähti neitsytmatkalleen? Millaista luonnontiedettä Suomessa harjoitettiin 1700-luvulla?
Näihin ja muihin jännittäviin kysymyksiin saadaan vastaus, kun Mauri Kunnaksen rakastetut hahmot heräävät eloon Kansallisteatterin näyttämöllä!

Kunnaksen kuvakirjaan perustuva näyttämöteos kertoo Suomen historian vaiheista Ruotsin vallan ajalta 1500-luvulta 1800-luvun alkuun. Koiramäen Suomen historia on valloittava teatteriesitys, joka muistuttaa, ettei historia ole vain lista vuosilukuja ja nimiä, vaan ennen muuta toinen toistaan kiehtovampia hahmoja ja tarinoita menneiltä ajoilta. Kunnaksen tarinoissa valokeilaan pääsevät niin aikansa suurmiehet ja suurnaiset kuin myös tavallinen kansa.

Esitystä suositellaan erityisesti kouluikäisille ja kaikille Koiramäen ystäville.