Siirry pääsisältöön
""

Marja Salon, Hanna-Kaisa Tiaisen ja työryhmän Hehtaari on syntynyt tarpeesta ymmärtää ja käsitellä käynnissä olevaa ekokatastrofia. Esitys on yritys antaa elintilaa tunteille, joita aiheesta herää. Kuinka tehdä näkyväksi ja tuntuvaksi täydellinen riippuvaisuutemme muista eliöistä? Miten valmistella lapsia ja itseämme elämään, jota on vaikeaa kuvitella?  Kantaesitys on Kansallisteatterin Omapohjassa 4.9.2021.

Marja Salo ja Hanna-Kaisa Tiainen ovat kirjoittaneet teosta yhdessä prosessiluonteisesti ja kauan. Esityksen teemoiksi ovat nousseet metsä, ilmastonmuutos, ekokatastrofi, ystävyys ja vanhemmuus sekä kysymys siitä, kuinka selviytyä ja sopeutua tällä kuumenevalla planeetalla.

Hehtaari on meidän yrityksemme kuvata näyttämötaiteen keinoin ’mahdottomia’ aiheita, eli ilmastonmuutosta ja ekokatastrofia. Näyttämötaiteen ytimessä on lähes aina ihminen ja ihmisten väliset suhteen, ekokatastrofissa taasen suhteemme ei-inhimilliseen: miten lajimme on täysin riippuvainen maapallomme muista eliöistä ja ei-elollisesta luonnosta. Halusimme kiinnittää nämä aiheet johonkin tiettyyn paikkaan, ja täksi paikaksi valikoitui hehtaari suomalaista metsää”, työpari kuvailee. Esityksen kuvaaman hehtaarin todellinen esikuva sijaitsee Nopalassa, Virolahdella.

Hehtaari pyrkii olemaan ekologisesti kestävä alusta loppuun.

Tutustu teokseen lähemmin esityksen omalla sivulla.

Seuraa Hehtaarin valmistumista työryhmän Instagram-tilillä #hehtaari @h_e_h_t_a_a_r_i.