Siirry pääsisältöön

Kristian Smeds on valittu Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen professoriksi. Hän aloittaa tehtävässä maaliskuussa 2018. Smeds on viimeisen kolmen vuoden ajan toiminut Kansallisteatterin residenssitaiteilijana. Professuurin myötä hän jättää pestin residenssitaiteilijana, mutta jatkaa edelleen taiteellista työskentelyä ohjaajana Kansallisteatterissa.

”Minulla on vilpitön halu siirtää fokus omasta taiteestani opiskelijoihin, heidän unelmiinsa teatterista ja taiteesta. Suomalaisen teatterin historiallinen juuri on ajallisesti lyhyt, mutta se on väkevä ja uniikki. Me olemme se pohjolan hohtava helmi. Tällä polulla on hyvä jatkaa,” Smeds toteaa Taideyliopiston tiedotteessa.

Smeds on ohjannut lukuisia merkittäviä teoksia Kansallisteatteriin: Tuntematon sotilas (2007), kansainvälinen yhteistuotanto Mental Finland (2009), Mr Vertigo (2010), Palsa — ihmisen kuva(2014), Tabu − ihmisen ääni (2015) ja sekä just filming (2016). Kevätkaudella 2018 Kansallisteatterilla nähdään Smedsin uusi ohjaus sekä yleisön toiveesta kolme lisänäytäntöä Tabu-näytelmästä.

Kansallisteatteri onnittelee Smedsiä uuden nimityksen johdosta!