Siirry pääsisältöön
""

Kirsi Porkan ja Marina Meinanderin Kansallisteatterissa kantaesitetyn aikalaistrilogian kolmas osa saa ensi-iltansa 17.9.2020 upouudella näyttämöllä Vallilan Kansallisteatterissa. Keskeisissä rooleissa nähdään 25-vuotistaiteilijauraansa viettävä Sari Puumalainen ja tämän siskoa esittävä Anna-Maija Tuokko.

Kirjailija-ohjaajaparin teoksille ovat ominaisia ajankohtaiset ja ristiriitaisia tunteita herättävät ilmiöt, joista syntyy ilmavaa ja ihmisläheistä, tragikoomisen ja absurdinkin rajoilla liikkuvaa draamaa. ”Tunteet kertovat aina kulttuurimme ja aikamme arvoista. Jäävätkö nämä nykyiset vuosikymmenet mieleen nimenomaan tuohtumuksen vuosikymmeninä? Esityksemme käsittelee sitä, miten yhteiskunnan kiristynyt ilmapiiri vaikuttaa ihmisiin ja ihmissuhteisiin sekä perheissä että työyhteisössä”, kirjailija-ohjaajat Kirsi Porkka ja Marina Meinander tiivistävät. ”On hienoa päästä ensimmäisenä avaamaan Kansallisteatterin Vallilan näyttämö kantaesityksellä yhdessä upean työryhmän kanssa”, tekijät iloitsevat.

Tuohtumus kertoo ihmisistä, joiden turvallisuudentunne särkyy toisten ihmisten vihanilmausten vuoksi. Voiko yksittäisten ihmisten viha myrkyttää koko yhteisön? Osaako kohta kukaan enää puhua kauniisti muille kuin kuolleille? Tavallisen ihmisen tasolta aihettaan tarkasteleva esitys tavoittaa myös tragikoomisia sävyjä.

Näyttelijä Sari Puumalainen viettää Tuohtumus-esityksen yhteydessä 25-vuotistaiteilijajuhlaansa. ”Olen äärimmäisen iloinen saadessani tehdä tämän roolin ja juhlistaa sillä näyttelijänuraani! Kirsi Porkka ja Marina Meinander ovat huipputekijöitä, joiden ohjauksessa työryhmällä on ilo tehdä töitä. Poikkeuksellisen kevään jälkeen olemme hyvin kiitollisia etenkin siitä, että voimme jälleen kohdata yleisön”, Sari Puumalainen riemuitsee.

Tutustu esitykseen tarkemmin Tuohtumuksen esityssivulla.