Siirry pääsisältöön
Pojan kuva voimakkaan vihreällä taustalla

Vallilan Kansallisteatteri tarjoaa yli tuhat neliötä tilaa, valtaa ja valinnanvapautta!

Otteita pureutuu nuorten omiin, tämän hetken puhuttelevimpiin aiheisiin immersiivisen eli upottavan tulkinnan myötä. Katsoja voi vapaasti seikkailla 1200 neliöisessä uudessa esitystilassa Vallilan Kansallisteatterissa, The Train Factoryllä. Kantaesityksensä teos saa Satu Linnapuomin ohjaamana 21. marraskuuta.

”Kuka luulit olevasi?”

Tähän vaikeaan kysymykseen esityksen nuorten täytyy antaa vastaus jälki-istunnossa ‒ tai muuten he eivät pääse läpi koulusta. Nuorten vastauksista syntyy Kansallisteatterin uusimmalle ja suurimmalle näyttämölle ennennäkemätön esitys Otteita.

Otteita on poimintoja Z-sukupolvelta: eri tapoja olla olemassa ja toteutua tässä maailmassa. Näytelmä nostaa esiin nuorten kokemuksia kriiseistä ja niistä selviämisestä, oman kehon rajoista ja itsemääräämisoikeudesta sekä ekokriisistä ja ilmastoahdistuksesta. Se kysyy, ketä nykyisin voi fanittaa? Ja ketkä idolit pitäisi tyrkätä alas jalustoiltaan? Miten ennakkoluuloja voi murtaa? Onko ystävyyden loppu maailmanloppu?

Astu sisään Otteita-esityksen maailmaan!

Otteita on katsojan teatteria. Immersiivinen esitys luo oman todellisuutensa, jossa katsojalla on tila, valta ja 1200 m2 valinnanvapautta. Voit seikkailla samanaikaisesti eri tiloissa tapahtuvan esityksen läpi omaan tahtiisi ja kokea sen kiehtovan todellisuuden kaikilla aisteillasi. Esitys ei toistu koskaan täysin samanlaisena, koska katsojat voivat valinnoillaan vaikuttaa katsomiskokemukseensa. Otteita ei kuitenkaan ole osallistava teatteriesitys; katsojat saavat pysyä katsojina. Päätös on sinun. Digitaalisen teatterin ja tekoälyn mahdollisuuksia hyödyntävä näyttämöteos laajenee myös verkkoon.

Esitys on ammentanut aiheensa helsinkiläisten nuorten haastatteluista, joista dramaturgiopiskelija Camilla Rantanen on kerännyt aiheet ja taustamateriaalin esityksen käsikirjoitukseen.

Kantaesitys Vallilan Kansallisteatterissa (The Train Factory) 21.11.2019

Esitystä suositellaan yli 14-vuotiaille. Kesto: 1 tunti 50 minuuttia

Teos on toteutettu yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dramaturgilinjan ja Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Nätyn kanssa.