Siirry pääsisältöön

Undocumented Love yhdistää teatteria, tanssia ja nykysirkusta. Esityksessä pakolaistaustaisten ihmisten ja heidän auttajiensa tarinoita kerrotaan puheen, fyysisen teatterin ja klovnerian keinoin. Teoksen käsikirjoitusta varten on tehty mittavaa kenttätyötä ja haastatteluja Suomessa, Englannissa, Serbiassa, Turkissa ja Libanonissa. Teoksen konsepti on Kati Kaartisen ja Jussi Lehtosen käsialaa, ja se kantaesitetään Omapohjassa 30. tammikuuta Jussi Lehtosen ohjaamana. Näyttämöllä nähdään Angela al Debs, Bakr Hasan, Kalle Lehto, Mohammad Manla ja Marja Salo.

Dokumenttiteatteriesitys tuo näyttämölle rakkautensa vuoksi maastaan paenneen henkilön ja hänen tulkkinsa, isännän ja orjan sekä turvapaikanhakijan, joka saa Helsingissä perheenjäsenensä kuolinuutisen Bagdadista. Kaikki esityksen henkilöt ovat välitilassa ja joutuvat taistelemaan oikeudestaan olla olemassa. Voiko ihminen oikeasti asettua toisen ihmisen asemaan?

Kaikki esityksen henkilöt ovat välitilassa ja joutuvat taistelemaan oikeudestaan olla olemassa. Voiko ihminen oikeasti asettua toisen ihmisen asemaan? Onko toisen tarina mahdollista kertoa ilman että ottaa samalla haltuun osan toisesta?

Undocumented Love -teoksessa on mukana useita huippusuositusta Toinen koti -esityksestä (2017) tuttuja tekijöitä sekä Race Horse Companyn perustaja, sirkustaiteilija Kalle Lehto. Syyrialainen tanssija Angela al Debs on kutsuttu hankkeeseen osana Artists at Risk -järjestön turvaresidenssitoimintaa.

Kantaesitys on Omapohjassa 30.1.2020.

Keskustelutilaisuus Omapohjassa näytännön jälkeen 27.2.2020.

Esitystä suositellaan yli 16-vuotiaille. Teoksen pääkieli on englanti.