Siirry pääsisältöön
""

Koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi siirtyneet kantaesitykset Juha Jokelan Dosentit ja Reko ja Tina Lundánin teoksiin pohjautuva, Kati Kaartisen Tunnit, viikot, kuukaudet saavat ensi-iltansa syyskuussa 2021. Esitykset toteutetaan viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen, rajoitetuin katsomopaikoin.

Juha Jokelan kirjoittama ja ohjaama uutuusteos Dosentit on inhimillinen ja älykäs teos tutkijan kamppailusta tieteen ja taloudellisen hyötyajattelun ristipaineessa. Valovoimainen näyttelijäensemble  ̶  Ria Kataja, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela, Maria Kuusiluoma, Otto Rokka ja Marja Salo  ̶  tuo akateemisen maailman abstraktit käsitteet ihmisen tasolle koskettavasti ja herkullisen tunnistettavasti. Jokela on aiemmin kirjoittanut ja ohjannut Kansallisteatterille menestysteokset Patriarkka ja Sumu. Dosenttien kantaesitys nähdään Suurella näyttämöllä 15. syyskuuta. Tutustu esitykseen lähemmin teoksen omalla sivulla.

Tuomas Rinta-Panttilan ohjaama Tunnit, viikot, kuukaudet on musiikin kehystämä näyttämöteos, jonka rooleissa esiintyy upea näyttelijäkaksikko, Petra Karjalainen ja Timo Tuominen. Esityksen ytimessä on aihe, joka koskettaa meitä kaikkia: elämän ajallisuus ja rajallisuus.  Kuoleman edessä ihminen on avuton ja uhmakas, pelokas ja toiveikas, häijy ja hellä. Kuoleman merkitsemän arjen keskeltä kiteytyvät näyttämölle kuvat yhteisistä hetkistä, surumielisinä ja säälimättöminä, mutta myös kirkkaina ja kevyinä. Kati Kaartisen kirjoittama teos pohjautuu Reko ja Tina Lundánin romaaniin Viikkoja, kuukausia sekä Tina Lundánin romaaniin Ensimmäinen kesä. Jussi Tuurnan säveltämä ja livebändin soittama musiikki tiivistää hetkiä musiikilliseen muotoon. Kantaesitys on Suurella näyttämöllä 24.syyskuuta. Teos toteutetaan yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin kanssa. Tutustu esitykseen lähemmin teoksen omalla sivulla.