Siirry pääsisältöön
""

Kanneltaloon suunniteltu ensi-ilta nähdään ainutkertaisena virtuaalitapahtumana 24.3.2021 kello 19

Juha Mustanojan kirjoittama ja ohjaama Diplomaatit on ilkikurisen valloittava, pieni komedia täydellisyyden tavoittelusta. Teoksen oli määrä saada kantaesityksensä Kanneltalossa ja kiertää sen jälkeen vanhustyön yksiköissä. Palvelutaloensi-ilta järjestetään koronatilanteen salliessa keväällä.

Yhteistuotantona Kanneltalon kanssa tuotetun kantaesityksen oli määrä olla 2. maaliskuuta. Pandemiatilanteen vuoksi ensi-ilta siirtyy nyt verkkoon. Teoksen voi katsoa maksuttomana suorana lähetyksenä Facebook-tapahtumassa, Kansallisteatterin Tapahtumakanavalla tai Helsinki-kanavalla 24.3.2021 kello 19 alkaen. Taltiointi on katsottavissa kahden viikon ajan kaikissa kanavissa. Ensi-illan yhteydessä tekijät keskustelevat teoksen teemoista, koronapoikkeustilanteesta ja Kiertuenäyttämöstä.

Katso esitys Facebookissa.
Katso esitys Tapahtumakanavalla.
Katso esitys Helsinki-kanavalla.

Tutustu esitykseen lähemmin teoksen omalla sivulla.

Diplomaattien virtuaalitapahtuma käynnistää Kiertuenäyttämön 10-vuotisjuhlakauden. Suunnitteilla on palvelutaloihin suuntautuva kiertue sitten, kun koronatilanne sen sallii.  Kiertuenäyttämön kaikille avoin yleisöjuhla ja ammattilaisille suunnattu seminaari järjestetään toukokuussa; Kansallisteatteri viestii siitä heti, kun lisätietoja saadaan. Tarkoituksena on esittää Diplomaatteja myös Kanneltalon ohjelmistossa.

Kiertuenäyttämö vie taidetta keskelle terveydenhuollon, sosiaalityön ja vankeinhoidon yksiköiden arkea. Kiertuenäyttämö tuottaa myös tutkivan teatterityön prosesseja ja osallistavia kenttätyöjaksoja erilaisten yhteisöjen kanssa tavoitteenaan tuoda muuten kuulumattomiin jäävä ääni osaksi Kansallisteatterin repertuaaria.