Siirry pääsisältöön
""

Kansallisteatteri järjestää viittomakielisen tulkkauksen koko perheen suosikkiesitykseen Koiramäen Suomen historiaan 28.11. ja 5.12.2020

Kuka oli Kustaa Vaasa? Entä kuningatar Kristiina? Miksi suomalaiset saivat oman aapisen? Oliko Suomessa noitia Ruotsin vallan aikana? Taisteltiinko Nuijasodassa todella nuijilla?

Kunnaksen kuvakirjaan perustuva näyttämöteos kertoo Suomen historian vaiheista Ruotsin vallan ajalta 1500-luvulta 1800-luvun alkuun. Koiramäen Suomen historia on valloittava teatteriesitys, joka muistuttaa, ettei historia ole vain lista vuosilukuja ja nimiä, vaan ennen muuta toinen toistaan kiehtovampia hahmoja ja tarinoita menneiltä ajoilta. Kunnaksen tarinoissa valokeilaan pääsevät niin aikansa suurmiehet ja suurnaiset kuin myös tavallinen kansa. Luvassa on hauska ja vauhdikas, näyttävä ja musiikkipitoinen aikamatka, josta nauttivat sekä lapset että aikuiset.

Esitystä suositellaan kouluikäisille.

VIITTOMAKIELELLÄ TULKATUT NÄYTÄNNÖT: 28.11.2020 ja 5.12.2020

Tulkkeina toimivat Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat ja alumnit. Ohjaavana opettajana on Zita Kóbor-Laitinen.

28.11. näytännössä tulkkeina toimivat Anne Elo, Seija Pynnönen (alumni), Johanna Kurttila, Outi Varppee (alumni), Suvi Tynkkynen ja Heljä Behm.

5.12. näytännössä tulkkeina toimivat Ilona Seppänen (alumni), Alisa Räikkä, Sami Järvelä, Isabella Sturiale, Anna Anttilainen (alumni) ja Iina Hautasuo.