Siirry pääsisältöön

Kansallisteatterin Kaarella -aluehanke reagoi ripeästi koronakevään peruutuksiin yhteistyössä Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) kanssa. Tuloksena syntyi kaunis ja villi musiikkivideo Välitiloissa, joka törmäyttää raikkaasti räppiä, barokkimusiikkia ja runonlausuntaa.

Musiikkivideon pääesiintyjinä hehkuvat kolme nuorta malminkartanolaista: Janne ja Teemu Sakslin sekä Elsi Joenpelto. Myös kappaleen korona-ajan välitilaa käsittelevät tekstit ovat suurelta osin heidän kynästään lähtöisin. Musiikkivideo on kuvattu Malminkartanon ja Kannelmäen metsissä, toreilla ja skeittirampeilla sekä Kansallisteatterin Lavaklubilla.

“Musiikkivideossamme kerrostuvat ja kohtaavat näennäisesti keskenään erilaiset maailmat, kuten alakoululaisen ja lukiolaisen näkökulmat sekä luonto ja urbaanimaisema. Ja tietysti räppi ja barokkimusiikki!” Kaarella-hankkeen taiteilija ja videoprojektin ohjaaja Mirjami Heikkinen kertoo.

Välitiloissa-kappaleen on säveltänyt ja sovittanut Laura Kajander (FiBO) ja Joel Bonsdorff ja videokuvauksesta vastaa Per-Oskar Joenpelto.

Video julkaistaan 29.5.2020 ja se on nähtävissä ja kuultavissa sekä Kansallisteatterin Youtube-kanavalla että Facebook-sivulla.

Syksyllä 2020 aluehankkeessa jatketaan barokkimusiikin ja puhelaulun yhdistämistä Räpätätiivi-projektissa yhdessä FiBO:n sekä Kaarelan asukkaiden kanssa.

KAARELLA on Kansallisteatterin vuosina 2019-2021 Kaarelan alueella toimiva alueellinen yleisötyöhanke. Hankkeen tarkoituksena on tuoda teatteria ja ilmaisun mahdollisuuksia alueen asukkaille. Hanke on osa Helsingin mallia, jonka ajatuksena on tasapainottaa kulttuurin saavutettavuutta ja rohkaista taidelaitoksia jalkautumaan seiniensä ulkopuolelle.

Välitiloissa-musiikkivideon työryhmä

Elsi Joenpelto
Janne Sakslin
Teemu Sakslin
Petri Ainali
Joel Bonsdorff
Mirjami Heikkinen
Per-Oskar Joenpelto
Laura Kajander
Heikki Niska
Eero Palviainen
Anni Pellikka
Jani Peltola
Wilhelmina Sederholm