Siirry pääsisältöön

Kai Häggmanin kirja Päänäyttämöllä – Suomen Kansallisteatterin 150 vuotta summaa Kansallisteatterin historiaa

Teatteri on hyvä paikka tarkastella modernin Suomen ja suomalaisuuden rakentamista. Tammikuussa 2022 ilmestyvä Päänäyttämöllä vie Kansallisteatterin seinien sisäpuolelle ja kertoo teatterista ihmisten kautta.

""

Suomen Kansallisteatteri on toiminut 150 vuotta suomalaisen kulttuurin eturintamassa. Päänäyttämöllä esittää kansallisnäyttämön historian tuoreena ja elävänä. Se tuo esiin myös kulissientakaiset riidat, harharetket ja epäilykset. Lue lisää uutisestamme.

“Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!”

Teatterimuseossa avataan tammikuussa “Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” – Suomen Kansallisteatteri 150 vuotta. -juhlanäyttely, jossa käydään läpi Kansallisteatterin vuosikymmeniä erilaisten teemojen, esimerkiksi kansallisen identiteetin, politiikan, tasa-arvon ja mediakohujen kautta. Menneet ja nykyiset teatterilaisten sukupolvet tuodaan näkyviin valokuvainstallaatiossa ja haastattelutallenteissa. Runsas ja näyttävä esineistö kertoo teatterin arjesta ja juhlasta niin yleisön edessä kuin näyttämön takanakin. Näyttely avataan yleisölle 21.1.2022 ja on avoinna syyskuulle 2022.