Siirry pääsisältöön

Teatterikuraattori
Pirjo Virtanen

010 733 1256 /
050 374 2296

teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi

Teatteriammatit-työpaja

TEATTERIN TAIKAA ALAKOULULAISILLE

Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijat toteuttavat yhteistyössä YTYÄ! -Yleisötyön kanssa monitaiteisen esityksen, joka jalkautuu teatterin lämpiöihin ja harjoitushuoneeseen loppukeväästä 2022. Alakoulun oppilaille suunnattu esitys on osallistujille maksuton. Produktiota ohjaavat draamakasvatuksen yliopisto-opettaja Riikka Herva ja lastenkirjallisuuteen perehtynyt yliopistonlehtori Sirke Happonen.
Luokkien tiedustelut ja ilmoittautumiset teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi.

Teatterityöpajamateriaalit

Teatterityöpajamateriaalit 2020 (pdf)
Teatterityöpajamateriaali 2018 (pdf)
Teatterityöpajamateriaali 2017 (pdf)

Draamakierros Kuka auttaisi mörköä

Päiväkotiryhmille suunnatulla draamakierroksella autetaan teatterin mörköä, jonka lapsoset ovat eksyneet teatterin uumeniin. Tunnin mittaisella seikkailulla tutustutaan teatterin maailmaan ja onnelliseksi lopuksi mörkö saa pienokaisensa takaisin neuvokkaiden lasten auttamana. Kierroksen suunnittelijana ja vetäjänä toimii ääniteknikko Minttu Pouru.

Bergbomin apulaiset

Alakoululaisille suunnattu dramatisoitu kulissikierto ja työpaja Bergbomin apulaiset tutustuttaa luokan oppilaat teatteritaloon ja esityksen lavastuksen, puvustuksen ja äänimaailman suunnitteluun. Kesto 75 min.

Draamatyöpajat

Joidenkin esityksien katsomisen, pohjustamiseen ja purkamiseen on valmistettu myös draamatyöpajoja, joita on mahdollista toteuttaa joko teatterin tiloissa tai muualla.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset kaikkiin työpajoihin
teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi