Siirry pääsisältöön

Kansallisteatterin kevätkauden 2021 esitykset perutaan. Lue lisää!

Teatterikuraattori
Pirjo Virtanen

010 733 1256 /
050 374 2296

teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi

Kaarella-aluehankkeen päätösvuosi 2021 käynnistyi

Kerrostalot Kaarella-hankkeen yhteisölliseen esitykseen ovat löytyneet!

Kaarella-hankkeen viimeisenä toimintavuonna valmistamme kevään ja kesän aikana esityksen yhdessä valittujen taloyhtiöiden asukkaiden kanssa. Tarkoituksena on, että asukkaat osallistuvat parvekkeiltaan esitykseen, jota yleisö seuraa talon sisäpihalta. Olemme nyt löytäneet kerrostalot Malminkartanon, Kannelmäen sekä Kuninkaantammen alueelta. Kiitos kaikille talonsa mukaan ilmoittaneille!

Aloitamme esityksen harjoitukset keväällä 2021 koronarajoitusten sallimissa rajoissa. Esitykset toteutetaan elo-syyskuussa 2021.

Kiinnostuitko? Jäikö kysyttävää? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse: kaarella.kansallisteatteri@gmail.com tai puhelimitse 050 305 4251. 

Kaarella-päiväkirjat

Kaarella-päiväkirjat Kannelmäen ja Malminkartanon kirjastoissa kutsuvat alueen asukkaita pohtimaan, mistä olet luopunut ja mitä olet saanut tilalle. Kirjat ovat lainattavissa myös koronarajoitusten ajan kirjastojen aukioloaikojen puitteissa. Päivitämme kirjastoihin uudet kirjat maaliskuussa.

Lisätietoa hankkeesta

YTYÄ! – Yleisötyön vakiintunut toimintamuoto on alueellinen toiminta, jossa teatterintekijät jalkautuvat yhteen kaupunginosaan työskentelemään teatterin keinoin asukkaiden kanssa. KAARELLA on vuosina 2019-2021 Kaarelan alueella toimiva alueellinen yleisötyöhanke. Kansallisteatteri on toteuttanut aiemmin kolmivuotiset hankkeet Kontulassa ja Maunulassa. Hanke on osa Helsingin mallia, jonka ajatuksena on tasapainottaa kulttuurin saavutettavuutta ja rohkaista taidelaitoksia jalkautumaan seiniensä ulkopuolelle. Kaarella-hankkeessa Kannelmäessä ja Malminkartanossa taiteilijoina vuonna 2021 toimivat Eveliina Heinonen ja Anni Pellikka.

Hankkeen tarkoituksena on tuoda teatteria ja ilmaisun mahdollisuuksia alueen asukkaille. Kolmen vuoden aikana alueella järjestetään tapahtumia, työpajoja, pienimuotoisia esityksiä ja muuta esityksellistä toimintaa. Hanketta tehdään yhteistyössä toisen Helsinki-mallin toimijan, Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) kanssa.

KAARELLA-hankkeessa kolmivuotista matkaa kaarelalaisten kanssa kuljetaan elämänkaaren vertauskuvan kautta. Ensimmäisen vuoden teemana oli lapsuus. Hankkeen toisena vuonna keskityttiin elämänkaaren välitiloihin, joita tehtiin näkyväksi taiteen keinoin. Päätösvuonna 2021 ollaan luopumisen ja jäähyväisten äärellä. Mitä hyvää kaikesta jää? Ilon, toivon ja uudenlaisen yhteisöllisyyden vahvistaminen siivittävät matkaa.

 

Kaarella-podcast ja runovideo

KAARELLA-podcastissa eri-ikäiset ja -taustaiset kaarelalaiset kertovat ajatuksiaan elämän käännekohdista ja unohdetuista lempipaikoista. Kahdeksanosaisen podcast-sarjan henkilökuvat on julkaistu kerran kuukaudessa. Podcastin toimittaja on Mirjami Heikkinen.

Podcastin löydät Kansallisteatterin Soundcloudista.

 

Marraskuussa 2020 valmistui yhdessä alueen asukkaiden kanssa Metsä antaa odottaa -runovideo, joka löytyy teatterin Youtube-kanavalta. Meditatiivisen metsäinen runoteos syntyi kuluneen vuoden aikana hankkeessa tapahtuneesta kohtaamisesta, ja se luetaan videolla monikielisenä.

Ytyä! Yleisötyöarkistosta löydät lisätietoa Kaarella-hankkeen aiempien vuosien tapahtumista.

KAARELLA-hankkeen tiimi 2021

Eveliina Heinonen, aluetaiteilija
eveliina.heinonen@kansallisteatteri.fi
p. 050 369 8947

Anni Pellikka, aluetaiteilija
anni.pellikka@kansallisteatteri.fi
p. 050 382 6323

Mona Huczkowski, tuottaja
mona.huczkowski@kansallisteatteri.fi
p. 050 305 4251

Pirjo Virtanen, teatterikuraattori
pirjo.virtanen@kansallisteatteri
p. 050 374 2296

 

Alueelliset hankkeet eivät toimi ilman alueellista yhteistyötä. Ota siis rohkeasti meihin yhteyttä, kun haluat tietää lisää tai tahdot ryhmäsi, yhteisösi tai itsesi mukaan hankkeen tapahtumiin. Kaikki toiminta on MAKSUTONTA.

Pysy kuulolla hankkeemme tapahtumista ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa. YTYÄ – Kansallisteatterin yleisötyö -sivut löydät Facebookista ja Kansallisteatterin YTYÄ! -tilin Instagramista.