Siirry pääsisältöön

Teatterikuraattori
Pirjo Virtanen

010 733 1256 /
050 374 2296

teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi

Kaarella-aluehankkeen Pesula-esityksen harjoitukset jatkuvat elokuussa

Kaarella-työryhmä jää kesätauolle

Kaarella-hankkeen viimeisenä toimintavuonna valmistamme esityksen yhteistyössä Kaarelan alueen asukkaiden kanssa. Asukkaat osallistuvat parvekkeiltaan Pesula-esitykseen, jota yleisö seuraa talon sisäpihalta. Olemme harjoitelleet esitystä kuluneen kevään aikana Kannelmäen ja Kuninkaantammen alueilta valittujen taloyhtiöiden kanssa. Kiitos kaikille harjoituksiin osallistuneille!

Pesula-esityksen työryhmä jää kesätauolle 10.6.2021. Pesula-esityksen harjoitukset jatkuvat alueella taas elokuussa 2021. Toivotamme kaikille hyvää kesää!

Pesula-esitys saa ensi-iltansa syyskuussa

Pesula-esityksen ensimmäinen pyykkivuoro (kantaesitys) nähdään Kannelmäessä lauantaina 4.9.2021 klo 14 & 18. Muut näytännöt Kuninkaantammessa 11.9.2021 klo 14 & 18

Kaikenikäisille soveltuva tapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tapahtumapaikoille on esteetön pääsy. Esityksessä yleisö liikkuu sisäpihan nurmialueella. Rajattu yleisömäärä.

Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset näytäntöihin: Mona Huczkowski kaarella.kansallisteatteri@gmail.com & 050 305 4251

Voit lukea lisää esityksestä Pesulan omilta sivuilta.

Kaarella-päiväkirjat

Kaarella-päiväkirjat Kannelmäen ja Malminkartanon kirjastoissa kutsuvat alueen asukkaita pohtimaan, mistä olet luopunut ja mitä olet saanut tilalle. Kirjat ovat lainattavissa myös koronarajoitusten ajan kirjastojen aukioloaikojen puitteissa.

Lisätietoa hankkeesta

YTYÄ! – Yleisötyön vakiintunut toimintamuoto on alueellinen toiminta, jossa teatterintekijät jalkautuvat yhteen kaupunginosaan työskentelemään teatterin keinoin asukkaiden kanssa. KAARELLA on vuosina 2019-2021 Kaarelan alueella toimiva alueellinen yleisötyöhanke. Kansallisteatteri on toteuttanut aiemmin kolmivuotiset hankkeet Kontulassa ja Maunulassa. Hanke on osa Helsingin mallia, jonka ajatuksena on tasapainottaa kulttuurin saavutettavuutta ja rohkaista taidelaitoksia jalkautumaan seiniensä ulkopuolelle. Kaarella-hankkeessa Kannelmäessä ja Kuninkaantammessa taiteilijoina vuonna 2021 toimivat Eveliina Heinonen ja Anni Pellikka.

Hankkeen tarkoituksena on tuoda teatteria ja ilmaisun mahdollisuuksia alueen asukkaille. Kolmen vuoden aikana alueella järjestetään tapahtumia, työpajoja, pienimuotoisia esityksiä ja muuta esityksellistä toimintaa. Hanketta tehdään yhteistyössä toisen Helsinki-mallin toimijan, Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) kanssa.

KAARELLA-hankkeessa kolmivuotista matkaa kaarelalaisten kanssa kuljetaan elämänkaaren vertauskuvan kautta. Ensimmäisen vuoden teemana oli lapsuus. Hankkeen toisena vuonna keskityttiin elämänkaaren välitiloihin, joita tehtiin näkyväksi taiteen keinoin. Päätösvuonna 2021 ollaan luopumisen ja jäähyväisten äärellä. Mitä hyvää kaikesta jää? Ilon, toivon ja uudenlaisen yhteisöllisyyden vahvistaminen siivittävät matkaa.

 

Kaarella-podcast ja runovideo

KAARELLA-podcastissa eri-ikäiset ja -taustaiset kaarelalaiset kertovat ajatuksiaan elämän käännekohdista ja unohdetuista lempipaikoista. Kahdeksanosaisen podcast-sarjan henkilökuvat on julkaistu kerran kuukaudessa. Podcastin toimittaja on Mirjami Heikkinen.

Podcastin löydät Kansallisteatterin Soundcloudista.

 

Marraskuussa 2020 valmistui yhdessä alueen asukkaiden kanssa Metsä antaa odottaa -runovideo, joka löytyy teatterin Youtube-kanavalta. Meditatiivisen metsäinen runoteos syntyi kuluneen vuoden aikana hankkeessa tapahtuneesta kohtaamisesta, ja se luetaan videolla monikielisenä.

Ytyä! Yleisötyöarkistosta löydät lisätietoa Kaarella-hankkeen aiempien vuosien tapahtumista.

KAARELLA-hankkeen tiimi 2021

Eveliina Heinonen, aluetaiteilija
eveliina.heinonen@kansallisteatteri.fi
p. 050 369 8947

Anni Pellikka, aluetaiteilija
anni.pellikka@kansallisteatteri.fi
p. 050 382 6323

Mona Huczkowski, tuottaja
mona.huczkowski@kansallisteatteri.fi
p. 050 305 4251

Pirjo Virtanen, teatterikuraattori
pirjo.virtanen@kansallisteatteri
p. 050 374 2296

 

Alueelliset hankkeet eivät toimi ilman alueellista yhteistyötä. Ota siis rohkeasti meihin yhteyttä, kun haluat tietää lisää tai tahdot ryhmäsi, yhteisösi tai itsesi mukaan hankkeen tapahtumiin. Kaikki toiminta on MAKSUTONTA.

Pysy kuulolla hankkeemme tapahtumista ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa. YTYÄ – Kansallisteatterin yleisötyö -sivut löydät Facebookista ja Kansallisteatterin YTYÄ! -tilin Instagramista.