Siirry pääsisältöön

Teatterikuraattori
Pirjo Virtanen

010 733 1256 /
050 374 2296

teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi

YTYÄ! -yleisötyön tavoitteena on laajentaa ja syventää teatterin ja yleisön suhdetta sekä lisätä teatterin saavutettavuutta.

Yleisötyö järjestää esityksiin liittyviä keskusteluja, tapahtumia ja työpajoja sekä valmistaa esityksiin liittyviä pedagogisia aineistoja. Teatteritoimintaan ja teatteriammatteihin tutustutaan kulissikurkistuksilla ja taiteilijatapaamisissa. YTYÄ! -yleisötyö on osana valtakunnallista Taidetestaajat – ja Nuori Näyttämö -hankkeita sekä helsinkiläislasten Kulttuurin Kummilapset -hanketta. Lue yleisötyön vuosikertomus vuodelta 2020 tästä (pdf).

YTYÄ! -yleisötyön yksi keskeinen toimintamuoto on alueellinen yleisötyö. Helsingin mallin hankkeita on toteutettu Pikku Huopalahdessa 2012–2013, Kontulassa 2013–2015, Maunulassa 2016–2018 ja 2019-2021 Kaarelassa. Vuonna 2022 aloitamme uuden hankkeen Pihlajamäen ja Pihlajiston alueella. Hankkeessa teatterin ammattilaiset työskentelevät yhdessä asukkaiden kanssa ja toteuttavat esityksiä ja muuta taidetoimintaa. Helsingin mallista voit lukea lisää Helsingin kaupungin nettisivuilta. 

Teatteritalon näyttämöremontin vuoksi voimme ottaa vain muutamia tettiläisiä. Koululaisten kulissikiertoja ei myöskään järjestetä. 

Koululaisten työelämään tutustumisharjoittelujen (TET-jaksot) tiedusteluihin vastaa teatterikuraattori.

Jos haluat lisätietoa teatterikasvatuksesta ja yleisötyöstä Kansallisteatterissa, liity postituslistallemme täyttämällä tämä lomake.

Pääset lukemaan tuoreimman YTYÄ! Uutiskirjeen tästä.

Kansallisteatterin teatterikasvatuksesta ja yleisötyöstä vastaa teatterikuraattori Pirjo Virtanen. Yleisötyön tuottajana toimii Wilhelmina Sederholm, wilhelmina.sederholm@kansallisteatteri.fi.

Briefly in English

The Finnish National Theatre has developed its outreach activities in the realm of theatre-in-education and community work, instigating many projects and themed events to engage with different sectors of FNT’s audience base. These include discussion groups, drama courses, teaching packages, backstage tours and more. In addition to broader activities, the Theatre gives special focus to one Helsinki suburb at a time, inviting locals to engage through art. Theatre Educator Pirjo Virtanen is in charge of all FNT’s outreach activities and can be contacted by email pirjo.virtanen@kansallisteatteri.fi.