Siirry pääsisältöön

Teatterikuraattori
Pirjo Virtanen

010 733 1256 /
050 374 2296

teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi
Kansallisteatterin YTYÄ!-yleisötyöosasto järjestää esityksiin liittyen keskustelutilaisuuksia, tapahtumia ja työpajoja, joissa osallistujat voivat kuulla tekijöiden ajatuksia, syventää teatterikokemustaan ja tutustua esityksen valmistamiseen. Yleisötyö on vakiintunut osa teatterin toimintaa.

YTYÄ!-yleisötyön yksi keskeinen toimintamuoto on alueellinen yleisötyö. Helsingin mallin hankkeita on toteutettu Pikku Huopalahdessa 2012–2013, Kontulassa 2013–2015 ja Maunulassa 2016–2018. Uusi kolmivuotinen Helsinki-mallin hanke on alkanut keväällä 2019 Kannelmäessä ja Malminkartanossa. Hankkeessa teatterin ammattilaiset työskentelevät yhdessä asukkaiden kanssa ja toteuttavat esityksiä ja muuta taidetoimintaa. Hankkeen taiteellisena suunnittelijana on toiminut teatteri-ilmaisun ohjaaja Eveliina Heinonen ja syksystä 2019 alkaen teatteripedagogi (TeM) Anni Pellikka. Lue lisää Kaarella-hankkeesta tällä sivulla.

Koululaisten työelämään tutustumisharjoittelujen (TET-jaksot) tiedusteluihin vastaa teatterikuraattori.

Jos haluat lisätietoa teatterikasvatuksesta ja yleisötyöstä Kansallisteatterissa, liity postituslistallemme täyttämällä tämä lomake.

Kansallisteatterin teatterikasvatuksesta ja yleisötyöstä vastaa teatterikuraattori Pirjo Virtanen.