Siirry pääsisältöön

Kansallisteatterin näytännöt on peruttu kolmeksi viikoksi ajalle 23.11.–13.12. osana koronarajoitustoimia.

Teatterikuraattori
Pirjo Virtanen

010 733 1256 /
050 374 2296

teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi
Kansallisteatterin YTYÄ!-yleisötyöosasto järjestää esityksiin liittyen keskustelutilaisuuksia, tapahtumia ja työpajoja, joissa osallistujat voivat kuulla tekijöiden ajatuksia, syventää teatterikokemustaan ja tutustua esityksen valmistamiseen. Yleisötyö on vakiintunut osa teatterin toimintaa.

YTYÄ!-yleisötyön yksi keskeinen toimintamuoto on alueellinen yleisötyö. Helsingin mallin hankkeita on toteutettu Pikku Huopalahdessa 2012–2013, Kontulassa 2013–2015 ja Maunulassa 2016–2018. Uusi kolmivuotinen Helsinki-mallin hanke on alkanut keväällä 2019 Kannelmäessä ja Malminkartanossa. Hankkeessa teatterin ammattilaiset työskentelevät yhdessä asukkaiden kanssa ja toteuttavat esityksiä ja muuta taidetoimintaa. Hankkeen taiteellisena suunnittelijana on toiminut teatteri-ilmaisun ohjaaja Eveliina Heinonen ja syksystä 2019 alkaen teatteripedagogi (TeM) Anni Pellikka. Lue lisää Kaarella-hankkeesta tällä sivulla.

Koululaisten työelämään tutustumisharjoittelujen (TET-jaksot) tiedusteluihin vastaa teatterikuraattori.

Teatteritalon näyttämöremontin ja myös Korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi emme toistaiseksi voi ottaa entiseen tapaan tettiläisiä. Koululaisten kulissikiertoja ei myöskään järjestetä. 

Jos haluat lisätietoa teatterikasvatuksesta ja yleisötyöstä Kansallisteatterissa, liity postituslistallemme täyttämällä tämä lomake.

Kansallisteatterin teatterikasvatuksesta ja yleisötyöstä vastaa teatterikuraattori Pirjo Virtanen.