Siirry pääsisältöön
Kuusi ystävystä rivissä

Minna Nurmelinin kirjoittama ja ohjaama Kartta on epätavanomainen komedia valinnanvapauden keskelle eksyneistä ihmisistä. Aikaan iskevä esitys näyttää tunnistettavan kuvan nykyihmisestä, joka hakee kiintopistettä mielekkäälle olemassaololleen vaikeasti hahmottuvan todellisuuden keskellä. Kartan kantaesitys nähdään Kansallisteatterin Willensaunassa 20. marraskuuta. Rooleissa nähdään upea kaarti: Maria Kuusiluoma, Pirjo Määttä, Harri Nousiainen, Ilja Peltonen, Sari Puumalainen ja Kreeta Salminen.

Tarun ja Sepon, Lauran ja Armin sekä Teron ja Merin muodostama, poikkeuksellisen tiivis ystäväpiiri on turvannut kaikissa valinnoissaan Kaarinan valovoimaiseen persoonaan. Kun he yllättäen saavat kuulla Kaarinan olevan poissa, he jäävät tyhjän päälle. Asiat alkavat hajota, päätöksenteko käy mahdottomaksi, parisuhteet ajautuvat kriiseihin. Yksi ystäväpiiristä haluaa kaikkien omistautuvan kokonaan Kaarinan etsintään. Kykenevätkö he selvittämään, millaisen henkisen perinnön Kaarina olisi voinut jättää jälkeensä ‒ ja mistä sen voisi löytää? Voiko elämässä edes suunnistaa ilman navigaattorisovelluksia?

”Kartan henkilöhahmot etsivät pakkomielteisesti rakkautta, merkitystä ja yhteyttä. He pohtivat, mikä lopulta elämässä on tärkeää ja mistä tulisi luopua, jotta mielekkyys elämälle löytyisi. Koen, että me olemme näiden kysymysten äärellä kollektiivisesti tässä ajassa, ekologisten kriisien keskellä. Yksi suurista löydöistä Kartan henkilöille onkin lopulta yhteisön merkitys. Kartta ylistää yhteisöä!”, Minna Nurmelin tiivistää.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Minna Nurmelinin edellinen työ Kansallisteatterissa oli yleisön suosikiksi noussut Dreamteam. Hän on ohjannut Kansallisteatteriin myös esitykset Kymmenen tikkua laudalla, Kaupunkiketut ja Harmin paikka. Nurmelin on työskennellyt laajalti teattereissa ympäri Suomea ja ohjannut omia näytelmätekstejään myös Teatteri Avoimissa Ovissa, Lilla Teaternissa sekä Kotkan kaupunginteatterissa. Minna Nurmelinin Yleisradiolle ohjaama 20-osainen musiikkidraama Kikka – tarina tähdestä kuultiin Radio Suomessa kesällä 2019.