Siirry pääsisältöön
""

Ohjaaja Samuli Reunasen ja kirjailija-dramaturgi Aina Bergrothin tuliterä sovitus William Shakespearen ehtymättömästä mestariteoksesta luotaa sukupolvelta toiselle periytyvän trauman seurauksia. Se on unenkaltainen sukellus surullisen prinssin mielenkuohuihin ja karnevalistisen räiskyvä näyttämöteos identiteettien julmasta valtapelistä. Ensi-ilta on Suurella näyttämöllä 19.1.2022.

Maailma on nyrjähtänyt, mennyt sijoiltaan.
Nuoriso on saamassa perinnökseen vain kaaosta ja valheita.
Olla vai ei? Siitä on nyt kyse.

”Samuli Reunasen ja Aina Bergrothin edellinen Kansallisteatterin yhteistyö, Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljekset, oli elävä ja dynaaminen tulkinta klassikkoteoksesta. Siksi on hienoa, että olemme saaneet heidän energisen Hamletinsa antamaan taiteellisesti vahvan lähdön Kansallisteatterin juhlavuodelle”, pääjohtaja Mika Myllyaho kommentoi.

""

Esityksen nimiroolissa nähdään karismaattinen pop-prinssi Olavi Uusivirta, jonka vastavoimaksi Ofeliana kohoaa Fanni Noroilan vahva ja omaääninen taiteilijapersoona. Esityksen musiikin on säveltänyt kitaravirtuoosi Timo Kämäräinen, joka myös esiintyy Hamletin uskollisen ystävän Horation roolissa.

Seuraa Fanni Noroilaa Instagramissa.

Fannin löydät myös TikTokista.

Seuraa Olavi Uusivirtaa Instagramissa.

Tutustu teokseen lähemmin Hamletin omalla esityssivulla.