Siirry pääsisältöön

Kansallisteatteri.fi-verkkopalvelun saavutettavuus

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten kansallisteatteri.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Tästä verkkopalvelusta vastaa Suomen Kansallisteatteri. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujemme kehityksessä.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Tämä verkkopalvelu täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Verkkopalvelussa on joitakin saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme 14 päivän kuluessa.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella saavutettavuus@kansallisteatteri.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Verkkopalvelu ei ole vielä kaikilta osin saavutettava.

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia

  • Sivustolla on joitain kohteita, joita ei ole merkitty otsikoiksi koodiin, vaikka ne näkevälle näyttävät siltä. (WCAG 1.3.1)
  • Sivustolla on joitain epäkuvaavia linkkitekstejä. (WCAG 2.4.4)
  • Sivustolla on kohtia, joissa eri värien välinen kontrasti ei ole riittävä (esim. Väliaikatarjoilut-sivulla). (WCAG 1.4.3, 1.4.11)
  • Kaikilta sivuston sivuilta ei löydy sivustoa identifioivia navigaatiomekanismeja (esim. Väliaikatarjoilut-sivulta). (WCAG 3.2.3)
  • Joillain sivuilla on yhteystietoja sivuston vasemmassa laidassa tai pääotsikon yläpuolella, jolloin ne luetaan ennen sivuston pääsisältöä. Looginen lukemisjärjestys ei siis toteudu kaikkialla. (WCAG 1.3.2)
  • Sivustolla on yksittäisiä sivuja sekä kohtia, joissa kieltä ei ole merkitty oikein. (WCAG 3.1.1, WCAG 3.1.2)
  • Väliaikatarjoilussa on mobiilisivustolla käytetty välilehtiä. Välilehdistä ei saa palautetta, mikä välilehti on auki. (WCAG 4.1.3)
  • Sivustolla on joitain tiedostoja, jotka eivät ole saavutettavia. Niissä ei toteudu looginen lukemisjärjestys, niiden sivuotsikot eivät ole kuvaavia eikä niihin ole merkitty otsikoita. (WCAG 1.3.2, WCAG 2.4.2, WCAG 1.3.1)

Tässä listatut puutteet pyritään korjaamaan 30.6.2021 mennessä.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Verkkopalvelussa on podcasteja ja videoita, jotka eivät ole saavutettavia. Niistä puuttuu tekstikuvaus. Alustat, joilla ne on julkaistu (esim. Soundcloud, YouTube), eivät myöskään ole saavutettavia. Ennen 23.9.2020 julkaistua ääni- ja videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkopalvelu laissa määritellyt vaatimukset.

Verkkopalvelu on julkaistu 23.1.2018.

Tämä seloste on laadittu 23.9.2020.

Selostetta on päivitetty viimeksi 23.9.2020.

 

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivusto