Siirry pääsisältöön

Laita hyvä kiertämään ja tule mukaan tukemaan Kansallisteatterin Kiertuenäyttämöä tai Kantti – Nuorten Kansallisteatteria.

Lahjoittamalla autat viemään teatteriesityksiä ja taidetyöpajoja ikäihmisille, erilaisiin laitoksiin, vankiloihin ja vastaanottokeskuksiin. Lahjoituksesi kasvattaa elämänlaatua ja edistää tasa-arvoa.

Voit myös tukea nuorille suunnattujen näytelmien kirjoittamista. Lahjoituksesi avulla voimme myös tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua teatterin tekemiseen, harrastamiseen ja esiintymiseen.

Ole mukana – tee kertalahjoitus

Siirry lahjoitussivustolle lahjoittamaan.

Kiitos – pienikin lahjoitus auttaa!

Elämä on nyt. Kiertuenäyttämö

Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköissä, vankiloissa ja vastaanottokeskuksissa asuvilla ihmisillä on suuri tarve taiteelle, taidetyöpajoille ja erilaisille kohtaamisille. Ihmisen tarpeet eivät katoa tai lakkaa olemasta, vaikka olosuhteet hänen ympärillään muuttuisivat perin pohjin. Elämä on luotu elettäväksi tässä ja nyt, ja ennen kaikkea se on tehty elettäväksi yhteydessä muihin ihmisiin. Lahjoita taiteelle ja kulttuurille. Kulttuuri on osa inhimillisiä perustarpeita. Taide edistää tutkitusti elämänlaatua, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä hyvinvointia.

Sinun avullasi Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö voi esiintyä keskellä laitosten arkea – itse asiassa ihmisten kodeissa. Uuraauurtavaa työtä on tehty valtakunnallisesti jo kymmenen vuotta.

Lahjoitusvaroilla tehdään myös tutkivaa teatterityötä eri tavoin marginalisoitujen ihmisten kanssa. Työpajoissa yhdessä syntyvät esitykset lisäävät meidän kaikkien ymmärrystä, osallisuutta ja suvaitsevaisuutta. Sinun tukesi edistää ihmisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta sekä vähentää tietämättömyyttä, ennakkoluuloja ja syrjintää, joita voi liittyä suljettuihin laitoksiin ja niissä asuviin ihmisiin.

Voit lahjoitta Kiertuenäyttämölle helposti verkossa tai MobilePaylla numeroon 42880.

Yritykset ja yhteisöt saavat lahjoituksista verovähennysoikeuden.

Ole mukana – tee kertalahjoitus

Siirry lahjoitussivustolle lahjoittamaan.

Kiitos – pienikin lahjoitus auttaa!

Tulevaisuus on kirjoittamaton sivu. Kantti

Nuoret ovat väliinputoajia teatterikentällä, sillä teatteria tehdään pääosin aikuisille ja lapsille. 13 ̶ 19-vuotiaille katsojille suunnattua ohjelmistoa on Suomessa edelleen niukasti. Nuoret koetaan usein haastavana kohderyhmänä, eikä heitä nähdä merkittävänä yleisönä. Kansallisteatterissa nuorille suunnattua ohjelmistoa kehittää ja tekee Kantti – Nuorten Kansallisteatteri.

Sinun tukesi avulla nuorille voidaan tuottaa juuri heille kirjoitettuja laadukkaita kotimaisia näytelmiä, jotka puhuttelevat heitä tässä ajassa, tarjoavat elämyksiä ja herättävät ajatuksia. Teatterin keinoin on mahdollisuus käsitellä suuria ja myös vaikeita aiheita sekä tunteita – tutkia maailmaa ja ihmisyyttä.

Nuorille erityisen tärkeää on tehdä, kohdata ja kokea asioita yhdessä. Osallisuus niin tekijänä kuin katsojana merkitsee nuorille kuulumista johonkin, omassa ympäristössä toimimista sekä kokemusta omasta merkityksestä yhteisön jäsenenä.

Lahjoituksesi avulla Kansallisteatterissa toimii myös oma nuorten teatteriryhmä. Kantti – Nuorten Kansallisteatteri tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua teatterin tekemiseen, harrastamiseen ja esiintymiseen. Toiminnan arvoina ovat yhdenvertaisuuus, tasa-arvo, monimuotoisuus ja ekologisuus.

Voit lahjoittaa Kantille helposti verkossa tai MobilePaylla numeroon 95333.

Yritykset ja yhteisöt saavat lahjoituksista verovähennysoikeuden.

 

Ole mukana – tee kertalahjoitus

Siirry lahjoitussivustolle lahjoittamaan.

Kiitos – pienikin lahjoitus auttaa!

Haluaisitko tehdä merkkipäivälahjoituksen?

Onko sinulla tulossa syntymäpäivät, häät tai muut juhlat? Onko kodissasi jo kaikki tarpeellinen tavara? Jaa juhlailoa tekemällä merkkipäiväkeräys!

Kukkien ja lahjojen sijasta voit pyytää vieraitasi lahjoittamaan taiteelle ja teatterin tekemiselle.

Kansallisteatteri on vuonna 1872 perustettu vanhin suomenkielinen ammattiteatteri. Kansallisteatteri on taiteellinen teatteri, jonka ohjelmistossa nähdään tuoreinta kotimaista draamaa, kiinnostavimpia ulkomaisia näytelmiä ja parhaita klassikoita. Kansallisteatterin toimintaa ohjaavia arvoja ovat taiteellisuus, keskustelevuus ja tasa-arvoisuus. Merkkipäivälahjoituksella tuet Kansallisteatterin yhteisöllisesti vastuullista toimintaa – nuoria teatterin tekijöitä sekä esitysten viemistä suljettuihin laitoksiin tai sellaisille henkilöille, jotka eivät pääse osallistumaan tavanomaisiin teatteriesityksiin. Taide kuuluu kaikille!

Näin teet merkkipäivälahjoituksen

Ilmoita meille juhlakeräyksestäsi tällä lomakkeella.

Saat merkkipäiväkeräystäsi varten kutsukirjeen ja viitenumeron ja juhlan jälkeen saat kiitoskirjeen, jossa on merkkipäiväkeräyksesi yhteissumma.

Kysy lisätietoja tuottaja Hanna Reetta Majaselta.
Sähköpostiosoite: hannareetta.majanen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero: 010 733 1259

Tee testamenttilahjoitus taiteelle ja teatterille

Testamenttilahjoituksellasi voit tukea sinulle tärkeitä arvoja sekä suomalaista taidetta ja teatteria. Kaikensuuruiset lahjoitukset ovat arvokkaita.

Millaista omaisuutta Kansallisteatterille voi testamentata? Millaisella sanamuodolla kirjaan lahjoituksen Kansallisteatterille? Autamme mielellämme. Yhteydenottosi ei velvoita mihinkään.

Lisätietoa saat tarpeen mukaan myös lakiasiaintoimistoilta ja pankiltasi. Testamentteja koskevat lakipykälät löytyvät Suomen Laki I -teoksesta, perintökaaren luvuista 9–16.

Kysy lisätietoja tuottaja Hanna Reetta Majaselta.
Sähköpostiosoite: hannareetta.majanen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero: 010 733 1259

Lue lisää taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteyksistä:

Taikusydän-sivustolla esitellään laajasti taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteyksiä. Lue lisää Taikusydän-sivustolla.

Tutustu Sitran sivuilla seitsemään terveysvaikutukseen, joihin taiteellisen toiminnan on todettu vaikuttavan positiivisesti. Lue lisää Sitran verkkosivuilta.

Tutkija Hanna-Liisa Liikanen kirjoittaa ymmärrettävästi taiteen merkityksestä terveyteen Potilaan lääkärilehdessä. Lue lisää lehden verkkosivuilta.

Lue Maailman terveysjärjestö WHO:n vuonna 2019 julkaistu laaja raportti taiteen terveysvaikutuksista. Taiteen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavat tekijät ovat esteettisen kokemuksen ja mielikuvituksen voima, aistien aktivoituminen, tunteiden kehittyminen ja älyllinen stimulointi. Lue lisää WHO:n sivuilta.

Rahankeräyslupa

Luvan saaja: Suomen Kansallisteatterin Säätiö sr
Luvan numero: RA/2020/985

Yritykset ja yhteisöt saavat lahjoituksista verovähennysoikeuden. 

Tuloverolain mukaisesti yritykset ja yhteisöt voivat vähentää verotuksessaan 850–50 000 euron suuruisen lahjoituksen, joka on kohdistettu Suomen Kansallisteatterin Säätiö sr:lle.