Siirry pääsisältöön

Kansallisteatterin kevätkauden 2021 esitykset perutaan. Lue lisää!

Lahjoita ja autat meitä tarjoamaan teatteriesityksiä ja taidetyöpajoja ikäihmisille, erilaisiin laitoksiin, vankiloihin ja vastaanottokeskuksiin. Lahjoituksesi kasvattaa elämänlaatua ja edistää tasa-arvoa.  Lahjoita ja tuet nuorille suunnattujen näytelmien kirjoittamista. Sinun lahjoituksesi avulla voimme myös tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua teatterin tekemiseen, harrastaa ja esiintyä.

Ole mukana – tee kertalahjoitus
Tee kertalahjoitus helposti tilisiirtona. Lahjoituksesi tukee Kiertuenäyttämön ja Kantti – Nuorten Kansallisteatterin toimintaa. Pienikin lahjoitus auttaa!
FI69 1844 3000 0098 70. Kirjoita viestikenttään teksti Kiertuenäyttämö tai Nuoret.

Elämä on nyt.

Sinun avullasi uraauurtavaa työtä jo kymmenen vuotta tehnyt Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö voi jatkaa esiintymistä keskellä laitosten arkea – itse asiassa ihmisten kodeissa. Kiertuenäyttämön toiminta on valtakunnallista.

Palvelutalo, kuntoutusyksikkö, nuorisokoti, vankila, vastaanottokeskus… monet ihmiset asuvat paikoissa tai ovat elämäntilanteessa, jotka eivät suo mahdollisuutta osallistua tasa-arvoisesti yhteiskunnan toimintaan. Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköissä ja vankiloissa asuvilla ihmisillä on suuri tarve taiteelle, taidetyöpajoille ja erilaisille kohtaamisille.

Elämä on luotu elettäväksi tässä ja nyt, ja ennen kaikkea se on tehty elettäväksi yhteydessä muihin ihmisiin. Taide ja teatteri kuuluvat kaikille. Kulttuuri on osa inhimillisiä perustarpeita. Taide edistää tutkitusti elämänlaatua, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä hyvinvointia.

Sinun tukesi edistää myös ihmisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta sekä vähentää tietämättömyyttä, ennakkoluuloja ja syrjintää, joita voi liittyä suljettuihin laitoksiin ja niissä asuviin ihmisiin. Lahjoitusvaroilla tehdään tutkivaa teatterityötä eri tavoin marginalisoitujen ihmisten kanssa. Työpajoissa yhdessä syntyvät esitykset lisäävät meidän kaikkien ymmärrystä, osallisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Tulevaisuus on kirjoittamaton sivu.

Nuoret ovat väliinputoajia teatterikentällä, sillä teatteria tehdään pääosin aikuisille ja lapsille. 13 ̶ 19-vuotiaille katsojille suunnattua ohjelmistoa on Suomessa edelleen niukasti. Nuoret koetaan usein haastavana kohderyhmänä, eikä heitä nähdä merkittävänä yleisönä.

Sinun tukesi avulla nuorille voidaan tuottaa juuri heille kirjoitettuja laadukkaita kotimaisia näytelmiä, jotka puhuttelevat heitä tässä ajassa, tarjoavat elämyksiä ja herättävät ajatuksia. Teatterin keinoin on mahdollisuus käsitellä suuria ja myös vaikeita aiheita sekä tunteita – tutkia maailmaa ja ihmisyyttä.

Sinun lahjoituksesi avulla Kantti – Nuorten Kansallisteatteri voi tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua teatterin tekemiseen, harrastaa ja esiintyä. Nuorille erityisen tärkeää on tehdä, kohdata ja kokea asioita yhdessä. Osallisuus niin tekijänä kuin katsojana merkitsee nuorille kuulumista johonkin, omassa ympäristössä toimimista sekä kokemusta omasta merkityksestä yhteisön jäsenenä.

Lahjoittamalla olet myös mukana auttamassa tulevaisuuden minnacantheja. Lahjoituksilla tuetaan nuorten teatteriopiskelijoiden mentorointitoimintaa ja nuorten näytelmäkirjailijoiden ja dramaturgien tekstien kehittämistä.

Merkkipäivälahjoitus

Onko sinulla tulossa syntymäpäivät, häät tai muut juhlat? Onko kodissasi jo kaikki tarpeellinen tavara? Jaa juhlailoa tekemällä merkkipäiväkeräys!

Kukkien ja lahjojen sijasta voit pyytää vieraitasi lahjoittamaan taiteelle ja teatterin tekemiselle.

Kansallisteatteri on vuonna 1872 perustettu vanhin suomenkielinen ammattiteatteri. Kansallisteatteri on taiteellinen teatteri, jonka ohjelmistossa nähdään tuoreinta kotimaista draamaa, kiinnostavimpia ulkomaisia näytelmiä ja parhaita klassikoita. Kansallisteatterin toimintaa ohjaavia arvoja ovat taiteellisuus, keskustelevuus ja tasa-arvoisuus. Merkkipäivälahjoituksella tuet Kansallisteatterin yhteisöllisesti vastuullista toimintaa – nuoria teatterin tekijöitä sekä esitysten viemistä suljettuihin laitoksiin tai sellaisille henkilöille, jotka eivät pääse osallistumaan tavanomaisiin teatteriesityksiin. Taide kuuluu kaikille!

Näin teet merkkipäivälahjoituksen

Ilmoita meille juhlakeräyksestäsi tällä lomakkeella.

Saat merkkipäiväkeräystäsi varten kutsukirjeen ja viitenumeron ja juhlan jälkeen saat kiitoskirjeen, jossa on merkkipäiväkeräyksesi yhteissumma.

Kysy lisätietoja tuottaja Hanna Reetta Majaselta.
Sähköpostiosoite: hannareetta.majanen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero: 010 733 1259

Testamenttilahjoitus taiteelle ja teatterille

Testamenttilahjoituksellasi voit tukea sinulle tärkeitä arvoja sekä suomalaista taidetta ja teatteria. Kaikensuuruiset lahjoitukset ovat arvokkaita.

Millaista omaisuutta Kansallisteatterille voi testamentata? Millaisella sanamuodolla kirjaan lahjoituksen Kansallisteatterille? Autamme mielellämme. Yhteydenottosi ei velvoita mihinkään.

Lisätietoa saat tarpeen mukaan myös lakiasiaintoimistoilta ja pankiltasi. Testamentteja koskevat lakipykälät löytyvät Suomen Laki I -teoksesta, perintökaaren luvuista 9–16.

Kysy lisätietoja tuottaja Hanna Reetta Majaselta.
Sähköpostiosoite: hannareetta.majanen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero: 010 733 1259

Lue lisää taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteyksistä:

Taikusydän-sivustolla esitellään laajasti taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteyksiä. Lue lisää Taikusydän-sivustolla.

Tutustu Sitran sivuilla seitsemään terveysvaikutukseen, joihin taiteellisen toiminnan on todettu vaikuttavan positiivisesti. Lue lisää Sitran verkkosivuilta.

Tutkija Hanna-Liisa Liikanen kirjoittaa ymmärrettävästi taiteen merkityksestä terveyteen Potilaan lääkärilehdessä. Lue lisää lehden verkkosivuilta.

Lue Maailman terveysjärjestö WHO:n vuonna 2019 julkaistu laaja raportti taiteen terveysvaikutuksista. Taiteen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavat tekijät ovat esteettisen kokemuksen ja mielikuvituksen voima, aistien aktivoituminen, tunteiden kehittyminen ja älyllinen stimulointi. Lue lisää WHO:n sivuilta.

Rahankeräyslupa

Luvan saaja: Suomen Kansallisteatterin Säätiö sr
Luvan numero: RA/2020/985