Siirry pääsisältöön
""

Mitä tehdään teattereissa, kun yleisöä ei päästä kohtamaan esityksissä ja tapahtumissa? Innovoidaan uusia tapoja madaltaa teatterin kynnystä, tietenkin! Lue, miten voit nauttia teatterista kotisohvalta käsin.

Monista isoista teattereista löytyy tänä päivänä yksi tai useampi yleisötyöntekijä, jonka työnkuvana on tehdä teatterista helposti lähestyttävä. Se tarkoittaa esimerkiksi yleisön kohtaamista maksuttomissa tapahtumissa ja esitysteemojen avaamista ja syventämistä eri tavoin. Kun teatterikatsomot ammottavat koronarajoitusten takia yhä tyhjyyttään, on yleisötyöllä ollut merkittävä rooli siinä, että yhteys katsojiin säilyy. Neljän teatterin yleisötyöntekijät antavat nyt esimerkkejä siitä, miten pääset kokemaan, inspiroitumaan ja oppimaan lisää teatterista turvallisesti kotisohvalta käsin.

Teatteriteemaista tekemistä kotiin

Kanssakulkijat, Kansallisteatterin Kaarella-hanke

Pirjo Virtanen, Kansallisteatteri

""

Kanssakulkijat, Kansallisteatterin Kaarella-hanke.

 

Kaarella-aluehankkeemme on koronarajoitusaikana muuttanut asukkaiden kohtaamiset eri tavoin toteutuviksi etätapaamisiksi. Esimerkiksi Hetki aikaa -puhelinkohtaamiset, etätyöpajat ja -harjoitukset ovat tuoneet aluetaiteilijat yhteen lähiön asukkaiden kanssa. Kaarella-podcastin kahdeksassa jaksossa Kaarelan asukkaat kertovat tarinoita ja ajatuksia elämänsä käännekohdista.  Välitiloissa– sekä Metsä antaa odottaa -videot summaavat asukkaiden tunnelmia. Kurkkaa Kansallisteatterin YouTubeen.

Kansallisteatterissa on koronapoikkeusaikana valmisteltu lukuisia digitaalisia sisältöjä. Tarjolla ovat tällä hetkellä taltioinnit esityksistämme Hitler ja Blondi, Tuohtumus ja Rikinkeltainen taivas. Kaikille ilmaisia audiosisältöjä julkaistaan Kansallisteatterin Äänikanavalla, jossa kuultavana on mm. runoja, podcasteja ja lukudraamataltiointeja.

Seuraa Kansallisteatteria

FB: www.facebook.com/Kansallisteatteri

IG: @kansallisteatteri @kansallisteatteri_ytya

Somenäyttämö, Turun Kaupunginteatteri

Maria Peltoniemi, Turun Kaupunginteatteri

""

Somenäyttämö, Turun Kaupunginteatteri.

 

Meidän Facebookissamme tehdään esityskatkon aikana Somenäyttämön livelähetyksiä lähes joka perjantai klo 18. Niissä pääset seuraamaan esimerkiksi pienoisnäytelmiä, sketsejä ja musiikki- tai runoiltoja. Taltioinnin löytyvät teatterin FB-videoista ja verkkosivuilta. Katso Somenäyttämö-tallenteita.

Aloitimme viime keväänä Väliaika-podcastin, jonka jokaisessa jaksossa ajankohtaisista teemoista keskustelevat Suomen teatterikentältä tutut, vaihtuvat vieraat. Jaksoja on julkaistu jo 17 ja kolmas kausi alkaa toukokuun alussa. Kuuntele Väliaika-podcastia.

Seuraa Turun Kaupunginteatteria

FB: www.facebook.com/TurunKaupunginteatteri

IG: @tkteatteri @valiaikapodi

Satumatka maailman ympäri, Helsingin Kaupunginteatteri

Jenny Jumppanen, Helsingin Kaupunginteatteri

""

Satumatka maailman ympäri, Helsingin Kaupunginteatteri.

 

Tee kanssamme Satumatka maailman ympäri! Pyysimme viime syksynä valtakunnallisen satupäivän kunniaksi päiväkotiryhmiltä itsekeksittyjä satuja ja tarinoita. Niistä kuvattiin satutuokioita, joissa teatterimme henkilökunta lukee tarinoita ääneen. Videot löytyvät yleisötyön instagramtililtä @hkt_yleisotyo sekä YouTubesta.

Replik! -podcast on Lilla Teaternin esityksiin, kulttuuriin ja yhteiskuntaan katsova keskustelusarja. Tapahtumia ja keskusteluja toteutetaan vaihtuvien taiteilijoiden ja vaikuttajien äänellä, pääasiassa ruotsiksi. Kuuntele Replik-podcastia.

Seuraa Helsingin Kaupunginteatteria

FB: www.facebook.com/hkt.fi

IG: @hktfi @hktfi_yleisotyo @lilla.teatern

När farfar blev ett spöke, Åbo Svenska Teater

Ida Ridberg Åbo Svenska Teater

""

När farfar blev ett spöke, Åbo Svenska Teater.

 

Kehitimme yhteistyössä CLU TKU Escape roomin kanssa jännittävän Vita damen salaisuuspelin. Virtuaalipeli on teatterin kummitustarinoiden innoittama ja se perustuu Vita damen -kummituksen tyytymättömyyteen. Pelata voi älypuhelimella joko kotona tai teatterissa. Tervetuloa pelaamaan!

Tarjolla on myös tallenne ihanasta lastennäytelmästä När farfar blev ett spöke. Se on sympaattinen tarina Erikistä ja isoisästä, yhteisistä muistoista ja hyvästelemisestä. Näytelmää pääsee nyt katsomaan tallenteena, liput (10/15 €) ovat myynnissä 23.4.-14.5. ja ne ovat voimassa 14 päivää ostohetkestä.

Seuraa Åbo Svenska Teateria

FB: www.facebook.com/abosvenskateater

IG: @abosvenskateater