Siirry pääsisältöön
""

Jenni Haukion toimittamaan runoantologiaan Katso pohjoista taivasta pohjautuvan runoprojektin kolmas osa on nyt kaikkien suomalaisten kuultavana Kansallisteatterin Äänikanavalla.

Kansallisteatterin näyttelijä Esa-Matti Long tulkitsee Äänikanavalla suomalaisten lempirunoja kirjailija Jenni Haukion toimittamasta runoantologiasta Katso pohjoista taivasta. Vanhemmasta uudempaan runouteen etenevän kokonaisuuden kolmannessa osassa kuullaan muiden muassa Eeva-Liisa Mannerin, Aaro Hellaakosken, Aulikki Oksasen ja Tommy Tabermanin runoja.

”Haluamme ilahduttaa projektillamme kaikkia suomalaisia. Nyt jo yli vuoden jatkuneessa poikkeustilanteessa toivomme, että voimme piristää runoilla eritoten eristyksissä olevien ikäihmisten pääsiäisen aikaa”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kertoo.

”Kuten antologian esipuheessani totean, runoudella on sekä emotionaalista että älyllistä käyttövoimaa – runo myötäelää ja lohduttaa sekä väittelee ja vakuuttaa – se on lahja, ruusu ja serenadi. Toivon antologian runojen tuovan kaikille sekä aivan erityisesti seniorikansalaisillemme elämyksellisiä ja virikkeellisiä hyvän mielen hetkiä”, Haukio luonnehtii.

Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoitti keväällä 2020 antologian lukukappaleita suomalaisiin ikäihmisten palvelukoteihin. Kansallisteatterin Äänikanavalta löytyy jälleen vinkkejä luku- ja kuuntelukokemuksen rikastuttamiseen.

Tutustu Kansallisteatterin Äänikanavaan SoundCloudista.

Kuuntele Katso pohjoista taivasta – osa 3 -runokokoelmaa.

Hyödynnä vinkkejä runojen kuunteluhetkiin. (pdf)