Siirry pääsisältöön
Jääkuvia

Suomalaisen esittävän taiteen showcase näyttää 5 esityksellä, 5 demolla ja 24 pitchauksella otoksen parhaista esittävän taiteen tuoreista teoksista. Helsingin juhlaviikkojen, Suomen Kansallisteatterin ja Svenska Teaternin 31.8–2.9.2018 järjestämässä tapahtumassa mukana ovat esittävät taiteet laajasti käsittäen: sirkus, tanssi ja teatteri sekä niiden kiinnostavasti määrittelemättömät yhdistelmät.

Teosten valintaperusteina ovat olleet ensisijaisesti laatu ja kansainvälinen potentiaali; mukana on monen muotoisia ja kokoisia esityksiä. Tapahtuman kuraattoreina toimivat Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Topi Lehtipuu ja Suomen Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho.

Kansallisteatterista showcaseen osallistuvat teokset Axel – soolo miesäänelle, Jääkuvia, Sapiens, Tainaron ja Vanhat mestarit.

Showcaseen kutsutaan ulkomaisia ostajia, ohjelmavastaavia ja alan keskeisiä toimijoita räätälöidysti niin, että teokset ja mahdolliset ”ostajat” kohtaavat optimaalisesti. Tapahtuman yhteydessä järjestetään seminaari, joka käsittelee esittävien taiteiden kansainvälisyyttä ja kansainvälistymisen edellytyksiä monesta eri näkökulmasta. Tilaisuuden keynote-puhujat edustavat sekä suomalaisen että kansainvälisen esittävän taiteen kentän kovinta kärkeä. Seminaari on avoin kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille.

Lisätietoja Performing HEL –tapahtumasta Helsingin juhlaviikojen sivuilla.