Siirry pääsisältöön

Red Nose Companyn näyttelijäkaksikko Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama on kiertänyt Suomea viimeiset kolme vuotta. Ylistetty tulkinta Ilmari Kiannon Punaisesta viivasta saa tammikuussa sadannen esityskertansa, kun Suomi100-kiertue huipentuu Kansallisteatteriin.

Helsingistä Kuusamoon, Lappeenrannasta Turkuun ja Tukholmaan – kaikenikäiset katsojat tavoittanut laaja kiertue on tehnyt tunnetuksi sekä Kiannon klassikkoromaania että teatteriklovneriaa. Esityksiä on ollut teatterinäyttämöiden lisäksi sekä vanhusten palvelutaloilla että kouluilla. Mukana yhteistyössä ovat Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö sekä kulttuurirahastojen Taidetestaajat-hanke. Punainen viiva on yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen kanssa ja esityksen on ohjannut Otso Kautto.

Teatteri Avoimissa Ovissa tammikuussa 2016 pidetyn ensi-illan jälkeen Punainen viiva on nähty 13 laitosteatterissa ja 16 kulttuuritalossa ympäri Suomen. Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön kautta esitystä on viety palvelutaloihin muun muassa Suomussalmelle, Kuhmoisiin ja Kajaaniin. Taidetestaajat-hankkeen puitteissa on teosta on esitetty kahdeksasluokkalaisille Helsingissä, Kuusamossa, Kauhajoella, Lieksassa ja Mikkelissä.