Siirry pääsisältöön
Prinsessa Pikkiriikki

Hannele Lampelan kirjoittaman ja Ninka Reitun kuvittaman pohjalta dramatisoitu lastennäytelmä Prinsessa Pikkiriikki kantaesitetään Suuren näyttämön lämpiössä 22.9.2018.

Prinsessa Pikkiriikki on oman elämänsä bätmän ja kaikkien tuhmuroijien sankari, joka voi taikoa aikuiset vaikka Himpskattiin määräilemästä. Ja sen Pikkiriikki tekeekin, kun saa kuulla, että äidin vatsaan on muuttanut asumaan eräs Rasittava Urpo. Taikakoira Makkara kainalossaan Pikkiriikki syöksyy seikkailuun, jossa aikuisten säännöillä ja määräyksillä ei ole valtaa. Matkan varrella kohdataan Räkä-Eetu, osallistutaan makkaransyöntikilpailuun sekä tietysti etsitään ystävää, sellaista joka ymmärtää, että jokainen voi olla prinsessa tai vaikka delfiini jos sattuu huvittamaan.

Prinsessa Pikkiriikki etenee leikin assosiatiivisella logiikalla luoden koko ajan uusia maailmoja joihin aikuisten typerät säännöt eivät ulotu. Leikin kautta käsitellään vakaviakin aiheita, kuten lapsen kriisiä tämän saadessa tietää, että äidin vatsaan on muuttanut asumaan JOKU! Kuvitteleeko Pikkiriikki koiransa taikavoimat vai onko se oikeasti taikova koira? Miten äidin sisälle voi muuttaa joku asumaan ja millaista siellä sitten on? Mitäköhän sinne Himpskattiin kuuluu ja tuleekohan vanhemmat sieltä takaisin, jos sittenkin tekee mieli halata?

Teatteri Vapaan Vyöhykkeen tuottama Prinsessa Pikkiriikki tuo teatterin taikaa perheen pienimmille. Lastennäytelmän on dramatisoinut ja ohjannut Lija Fischer, ja rooleissa nähdään Helmi-Leena Nummela / Miila Virtanen ja Hanna Vahtikari. Kansallisteatterin näytäntöjen jälkeen esitys viedään kiertueelle Itä-Helsingin päiväkoteihin. Prinsessa Pikkiriikki matkaa itään ilman että päiväkodeille koituu esityksestä mitään kustannuksia.