Siirry pääsisältöön

Nukketeatteri Sytkyjen lämmin tulkinta Selma Lagerlöfin rakastetusta lastenromaanista nostaa keskiöön luonnon ja eläimet. Peukaloisen retket villihanhien seurassa saa ensiaamunsa Suuren näyttämön lämpiössä 26. tammikuuta.

Nils Holgersson on maalaispoika, joka haluaa vain laiskotella, syödä ja nukkua ‒ sekä kiusata maatilan eläimiä. Kun kotihaltia kutistaa Nilsin eräänä päivänä Peukaloiseksi, joutuu hän elämänsä suurimpaan seikkailuun. Villihanhiparven mukana Peukaloinen matkustaa läpi maan ja saa nähdä ja kokea monia jännittäviä tapahtumia ennen kuin pääsee taas kotiin.

Ruotsalaisen Selma Lagerlöfin lastenromaaniin perustuva nukketeatteriesitys on hurmaava kasvutarina, jossa rajojaan etsivä Nils-poika oppii kunnioittamaan luontoa ja eläimiä. Nukkemaestro Juha Laukkanen esittää rakastetun satuklassikon lämpimänä ja ilahduttavana tulkintana, joka sopii erinomaisesti pienille katsojille, parhaiten 2−6 -vuotiaille.

Lagerlöfin alkuteos on inspiroinut tekijöitä käsittelemään tulkinnassaan ekologisia teemoja. Esityksessä Peukaloinen putoaa muovijätteen täyttämään Jättiläisen suuhun keskelle Itämerta. ”Toiveenamme olisi herätellä pientä yleisöä, vanhempia sekä isovanhempia pohtimaan luonnon arvoa ja merkityksellisyyttä”, Laukkanen kertoo.