Siirry pääsisältöön

Nuorten Kansallisteatteri on KANTTI

‒ nimikilpailun pääpalkinnon saa kolme saman ehdotuksen tehnyttä osallistujaa

Nimikilpailuun tuli satoja ehdotuksia, joiden joukossa oli monia hyviä ja mahdollisia nimiä sekä erinomaisia perusteluita. Raati pohti päätöstä pitkään, ja päätyi lopulta yksimielisesti nimeen Kantti – Nuorten Kansallisteatteri. Kanttia ehdotti kolme kilpailuun osallistunutta nuorta. Raadin mielestä nimi on selkeä, vahva ja ajaton. Se on helppo sanoa ja helppo muistaa. Se on yksinkertainen mutta samalla monimerkityksinen. Kuten kilpailijat perustelivat, ”nimi on lyhenne Kansallisteatterin nuorten teatterista”, ”teatterin tekeminen vaatii kanttia”, ja lisäksi nimi ”on kunnianosoitus Minna Canthille”.

Kantin taiteellinen vastaava, teatteriohjaaja Satu Linnapuomi on uuteen nimeen enemmän kuin tyytyväinen: ”Tuntuu, että nyt päästään starttaamaan homma kunnolla käyntiin. Meillä on Kanttia! Tällä nimellä on hyvä mennä kohti ensi syksyn ensi-iltaa sekä nuorten ryhmän perustamista.”

Kaikki nimikilpailun voittajat saavat pääpalkinnon, Stage-passit kahdelle ja ison kasan karkkia. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Nimikilpailun raadin jäseninä toimivat Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho, teatteriohjaaja Satu Linnapuomi, digitaiteilija Maria Oiva, viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen ja tekstisuunnittelija Jyrki Koskelo. Nuorten äänen raatiin toivat Fiona Elone, Roosa Kanerva ja Frans Åkerberg.

Kiitos kaikille nimikilpailuun osallistuneille!