Siirry pääsisältöön

Näyttelijä Seela Sella vihittiin Taideyliopiston kunniatohtoriksi lauantaina 8.6.2018. Taideyliopiston historian ensimmäisessä maisteri- ja tohtoripromootiossa kunniatohtorin nimityksen saivat myös Lisa Batiašvili, Aaron Goldberg, Mary Kelly, Satu Kiljunen, Markus Konttinen, Marjo Kuusela, Ralf Långbacka, Erin Manning, Hanna Nurminen, Lauri Paloheimo, Kaija Saariaho sekä Derek Scott.

81-vuotias Seela Sella on yksi suomalaisista näyttelijälegendoista. Hän on saanut lukuisia tunnustuksia ja palkintoja, kuten Pro Finlandia -mitalin, Näyttämötaiteen valtionpalkinnon sekä Jussi- ja Venla-palkinnot. 60-vuotisen näyttelijänuransa aikana Sella on tehnyt yli 40 roolityötä Suomen Kansallisteatterissa. Tällä hetkellä hänet voi nähdä teoksissa Tippukivitapaus ja Tyttö, joka käveli sekä marraskuussa ensi-iltansa saavassa Dostojevski-sovituksessa Karamazovin veljekset.

“Näyttämö on ainoa paikka maailmassa, jossa ei näytellä. Sanon nuorille, että näytelkää privaatissa niin paljon kuin tykkäätte, mutta näyttämöllä ei näytellä. Siellä täytyy olla se henkilö, josta siinä tilanteessa kerrotaan. Siihen pääseminen on pitkän aivotyön tulosta”, Sella kertoo Taideyliopiston haastattelussa.

Kansallisteatteri onnittelee rakasta kollegaa!

Katso tallenne Taideyliopiston promootioaktista täältä:

Kuva: Sanna Breilin