Siirry pääsisältöön
Pelle

Kotimaisten komediakirjoittajien kärkeen kuuluvan Melli Maikkulan uutuus on omaperäinen komedia peloista, ihmeistä ja niihin törmäämisestä. Esitys kysyy, kuinka tulla toimeen asioiden kanssa, joita ei voi muuttaa. Pellen kantaesitys nähdään Kansallisteatterin Willensaunassa Kaisa-Liisa Logrénin ohjaamana 12. syyskuuta.

Kolmikymppinen terapeutti Julia vastaa myöntävästi liittymämyyjänä työskentelevän Kentin kosintaan ja ajautuu perinteiseen häidenjärjestämisrumbaan. Jo pelkän vieraslistan laatiminen pistää Julian kuitenkin väistelemään, sillä hänen on yllättävän vaikeaa ottaa elämäänsä tosissaan. Pian Kentille selviää, että hänen tulevalla vaimollaan on myös merkillinen sukurasite ‒ Julian isä kun sattuu olemaan Pelle. Eikä se ole mikään naurun asia.

Pelle kertoo yrityksistä selättää pelko askel kerrallaan, hivuttautumalla. Se kertoo elämän arvaamattomuudesta, yllätyksistä, ihmeistä ja kaaoksesta, jonka keskellä me luovimme. Sen ytimessä ovat vanhempien ja heidän aikuisten lastensa väliset monimutkaiset suhteet ja se, kuinka asiat siirtyvät sukupolvelta toiselle. Maikkulan teksti on tarkkanäköisesti kirjoitettu ja hulvaton. Suosittelen teosta kaikille, jotka kokevat, että suhteessa omiin vanhempiin tai jälkeläisiin on tummiakin sävyjä – varmaan aika monelle”, ohjaaja Kaisa-Liisa Logrén kuvailee.