Siirry pääsisältöön

Lucinda Dawkinsin ohjaaman Garage-teoksen rooleissa kuullaan Michael Jenn (Jack) ja Duncan Duff (Olly). Lukudraamatallenne on kuultavissa Kansallisteatterin Äänikanavalla kuukauden ajan. Teoksen käännös on Kansallisteatterin dramaturgin Eva Buchwaldin käsialaa.

Mika Myllyahon Korjaamo-teoksen Lontoon ensi-illan oli määrä olla Cut the Cord -teatterissa 20. maaliskuuta, mutta ensi-ilta jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi aivan viime metreillä. Ryhmä jatkoi kuitenkin harjoitusprosessiaan etäyhteyksin ja valmisti kotiolosuhteissa vastajulkaistun lukudraamatallenteen. Teatterin tavoitteena on edelleen päästä esittämään teos myös live-yleisölle sitten kun esittäminen Lontoossa on jälleen mahdollista. Esitystila, The Yard Theatre, sijaitsee Hackneyssä entisellä teollisuus- ja korjaamoalueella.

Cut the Cord on keskittynyt tutkimaan töissään erityisesti sosiaalista muutosta. Teatteri työskentelee kansainvälisessä yhteistyössä eri ryhmien ja järjestöjen, erityisesti pohjoismaisten kumppaneiden kanssa. Ryhmän missio on tuoda näyttämölle monipuolisesti tekstejä ja aiheita myös Englannin ulkopuolelta.  Merkittävän teatterifestivaalin, New Nordics Festivalin perustaminen on ryhmän pitkäjänteisen työn näkyvimpiä tuloksia.

Mika Myllyahon Korjaamo kantaesitettiin Kansallisteatterin Omapohjassa 21.3.2018. Korjaamo on ensimmäinen näytelmä, jonka hän on kirjoittanut Kansallisteatterille. Hilpeänhaikea näytelmä kertoo vanhan liiton miehistä muuttuvassa maailmassa, ja sen rooleissa nähtiin valovoimainen näyttelijäkaksikko Jukka-Pekka Palo ja Seppo Pääkkönen. Myllyahon Ryhmäteatterille vuosina 2005−2009 kirjoittama näytelmätrilogia (Paniikki, Kaaos & Harmonia) on saavuttanut huikeaa suosiota niin Suomessa kuin ulkomailla. Paniikki on ollut viime vuosina kansainvälisesti esitetyin suomalaisnäytelmä.

@Cutthe_Cord

www.cutthecordtheatre.com

Garage/ Korjaamo Mika Myllyaho
Käännös Eva Buchwald
Ohjaus Lucinda Dawkins
Rooleissa Michael Jenn (Jack) and Duncan Duff (Olly)

Korjaamon esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner.