Siirry pääsisältöön
Kissani Jugoslavia

Teatterikesän pääohjelmisto juhlii rohkeuden teatteria

Vuoden 2019 Tampereen Teatterikesään valittujen esitysten yhteinen nimittäjä on rohkeus, jonka alla niin kohdataan kuin puretaan erilaisia pelkoja, käydään kaikenlaisen rasismin kimppuun, päivitetään länsimaisen kulttuurin pohjalla olevia myyttejä ja mitätöidään vahingollisia stereotypioita. ”Festivaali juhlistaa siviilirohkeutta ja läsnäoloa, ja kutsuu katsojat saamaan elämänvoimaa vavahduttavista teatterielämyksistä”, linjaa festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaava trio, Hilkka-Liisa Iivanainen, Aleksis Meaney ja Tanjalotta Räikkä.

Teatterikesässä nähdään myös Kansallisteatterin Kissani Jugoslavia -esitys. Loistavan vastaanoton saanut Pajtim Statovcin esikoisromaaniin perustuva näyttämöteos seuraa erään perheen kohtaloita Suomessa ja Kosovossa usealla aikatasolla. Johanna Freundlichin ohjaama, maagisen realismin ja absurdin komedian sävyttämä esitys on rujonkaunis kasvutarina eri kulttuurien ja identiteettien väliin jäävistä ihmisistä, kiperistä perhesuhteista sekä oman paikan, minuuden ja todellisen rakkauden löytämisestä.

Myös Kansallisteatterissa ensi-iltansa saanut Lion ja Q-teatterin Medusan huone nähdään Teatterikesässä. Molemmat teokset voi nähdä myös Kansallisteatterissa: Lion touko- ja elokuussa 2019 ja Medusan huone tammikuussa 2020.