Siirry pääsisältöön
""

Yleisön ja median ylistämä teatteriesitys saapuu Vallilan Kansallisteatterista kotikatsomoihin laadukkaana, monikameratekniikalla tuotettuna taltiointina.

Tuohtumus-näytelmä on hallittua, eheää ja koskettavaa aikalaisdraamaa. — Näyttelijäntyö on erinomaista. Sekä Puumalainen että Tuokko hallitsevat tunneskaalan raivosta lamaannukseen. Näyttelijäntyössä on kaikki voima – täältä kyllä pesee – mutta sillä ei tarvitse suotta revitellä.” Sanna Kangasniemi, Helsingin Sanomat

Kirsi Porkan ja Marina Meinanderin kirjoittama ja ohjaama Tuohtumus kertoo kahdesta keski-ikäisestä sisaruksesta taitekohdassa, jossa maailma tuntuu kaatuvan päälle. Se on tarina perheestä, työstä, yksinäisyydestä, tunteiden tarttuvuudesta ja merkityksen etsimisestä. Tutustu teokseen ja osta katseluoikeus esityksen omalla sivulla.

Teos kantaesitettiin Vallilan Kansallisteatterissa 17.9.2020. Kansallisteatterin esitystoiminta ja näin ollen myös Tuohtumuksen esityskausi keskeytyi koronan vuoksi loppusyksyllä 2020. Koronapandemiasta johtuvien poikkeusolosuhteiden vuoksi esitys taltioitiin ilman yleisöä 5.1.2021. Tuohtumus ei jatka enää Kansallisteatterin ohjelmistossa; teoksen ehti nähdä 17 näytännössä 1114 katsojaa.