Siirry pääsisältöön
If I Would Lose My Voice tanssiesityksessä lavalla nähdään muun muassa Andrius Katinas ja Sanna Kekäläinen.

Koreografi Sanna Kekäläisen kantaesitys If I Would Lose My Voice siirtyy kevätkaudelta elokuulle koronaepidemian vuoksi. Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä nähtävä teos tarjoaa ajatuksia herättävän näkemyksen nykymaailman tilaan ja siihen, kuinka ihmisen toiminta on muuttamassa luontoa enemmän kuin koskaan aiemmin. Yleisölle suunnattua turvallisuusohjeistusta tullaan päivittämään kevään aikana. Näytännöt nähdään Suurella näyttämöllä 16. ja 17. elokuuta.

Sanna Kekäläinen tunnetaan vahvasti kantaaottavista teoksistaan ja anteeksipyytelemättömästä tavastaan kehollistaa vaikeitakin asioita. Seuraavaksi hän asettelee taiteellisen suurennuslasinsa alle teeman nimeltä ilmastokatastrofi. If I Would Lose My Voice on näyttämöteos, joka havainnoi ihmisen vaikutusta maapallon muutokseen. Teos rakentuu kahdesta toisiaan kommentoivasta osasta. Ensimmäinen osa on nimeltään Voice ja toinen osa My Friend Ed.

Poikkeuksellinen kevät näkyy myös teoksen sisällössä. Kuin itsestään, tanssijoiden väliltä poistui kaikki kosketus. ”On täysin luonnollista ja jopa välttämätöntä, että taide elää ajassa ja reagoi vallitseviin olosuhteisiin. Kosketuksen poistuminen oli päivänselvää, kun se tapahtui. Se muistutti itseasiassa upeasti taas siitä, kuinka taide todella tapahtuu tässä ja nyt. Kuinka taide kerta toisensa jälkeen muovautuu peilaamaan yhteiskuntaa juuri niin kuin jokaisella hetkellä on tarpeellista. Uskallan jopa sanoa, että taide on nyt tärkeämpää kuin koskaan”, Sanna Kekäläinen kommentoi.