Siirry pääsisältöön
""

Anne Frankin päiväkirjaan pohjautuva teatteriesitys tuo näyttämölle Kantti – Nuorten Kansallisteatterin elinvoimaisen tulkinnan maailmankirjallisuuden kenties sydäntäsärkevimmästä tositarinasta. Anne F -esityksen sovittaa ja ohjaa Kansallisteatterin Omapohjaan Satu Linnapuomi, ensi-ilta on 26.11.2020. Rooleissa nähdään ensi kertaa upea joukko Kantin nuoria. Tutustu teokseen esityksen omalla sivulla.

Anne Frankin päiväkirjaan pohjautuva teatteriesitys tuo näyttämölle Nuorten Kansallisteatterin elinvoimaisen tulkinnan maailmankirjallisuuden kenties sydäntäsärkevimmästä tositarinasta. Se kertoo teini-ikäisestä tytöstä ja hänen perheestään, jotka joutuvat elämään piilossa vainoajiltaan. Surun ja tuskan alta nousee esiin nuoruuden valloittava elämänilo ja lakkaamaton toivo paremmasta maailmasta. Esitys herättää myös pohtimaan, kuka tai ketkä ovat tämän päivän annefrankeja.

Anne Frank (1929‒1945) oli yksi juutalaisten kansanmurhan kuuluisimmista uhreista. Hänen päiväkirjansa on tunnetuin uhrin kirjoittama aikalaiskuvaus natsihallinnon ajan juutalaisvainoista. Siinä hän kuvaa kokemuksiaan piilopaikassa aikana, jolloin saksalaisjoukot miehittivät Alankomaita. Lue lisää Anne Frankin päiväkirjan historiasta (pdf).