Siirry pääsisältöön

Suomen Kansallisteatteri vietti Suomen valtiollisen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa ohjelmiston kautta. Eri esityksiä oli kuluneen vuoden aikana enemmän kuin koskaan Kansallisteatterin historiassa, käy ilmi juuri julkaistusta vuosikertomuksesta. Juhlavuosi 2017 oli niin taiteellisesti, yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kuin myyntilukujenkin kannalta menestyksekäs.

Kansallisteatterin ohjelmistossa oli ennätykselliset 72 eri esitystä, minkä lisäksi Lavaklubin ohjelmisto täydensi teatterin repertuaaria. Kaikkiaan 1279 tapahtumaa tavoitti yhteensä 213 274 katsojaa. ”Yhä useammat siis löysivät Kansallisteatterin esitykset”, iloitsee pääjohtaja Mika Myllyaho vuosikertomuksen pääkirjoituksessa.

Vuoden 2017 ohjelmistovalinnoissa kotimaisuus oli vahvasti esillä, ja proosadramatisoinnit mukaan lukien ohjelmiston kotimaisuusaste oli yli 70 %. Itsenäisyyden juhlavuoden tilausteos, Pirkko Saision Koivu ja Tähti liikkui Suurella näyttämöllä ajassa ja todellisuuden tasoissa nälkävuosista nykyaikaan ja arkirealismista myyttiseen. Suurella näyttämöllä kantaesitettiin myös pitkästä aikaa täysimittainen lastenesitys, Laura Ruohosen ja Anna-Mari Kähärän koko perheen musikaali Tippukivitapaus.

Kotimaisten esitysten lisäksi pääohjelmistossa nähtiin uutta eurooppalaista draamaa ja kansainvälisiä klassikoita. Monipuolinen vierailuohjelmisto ja yhteistuotannot laajensivat tarjontaa entisestään. Kiertuenäyttämö ja YTYÄ! -yleisötyö jatkoivat yhteiskunnallisesti merkittävää teatterityötään.

Tutustu Kansallisteatterin vuosikertomukseen 2017: https://magg.io/agpjgn/1