Siirry pääsisältöön
""

Aluehankkeen podcast-sarjan päätösjakso ja runovideo on julkaistu. Kuuntele podcast Äänikanavalla ja katso runovideo Youtubessa.

Viimeisessä jaksossa tutustutaan Kaarelan alueeseen yhdessä Suomalaisen barokkiorkesterin alttoviulistin Laura Kajanderin kanssa. Jaksossa tapaamme myös podcast-sarjassa aikaisemmin haastateltuja kaarelalaisia. Podcastin toimittaja on hankkeen aluetaiteilija Mirjami Heikkinen.

Podcast-sarjan, kuten koko Kaarella-aluehankkeen, tarkoituksena on tuoda kuuluviin eri-ikäisten ja taustaisten kaarelalaisten ääntä ja ajatuksia. Podcastien myötä tarinat tulevat helposti kaikkien saavutettaviksi poikkeusaikana.

”Olen koskettunut ja iloinen siitä, kuinka syvällisiä kohtaamisia alueella syntyi. Tapaamani kaarelalaiset heittäytyivät avoimesti kertomaan elämästään ja toivat myös rohkeasti esiin arvomaailmaansa muun muassa luonnon moniarvoisuuden ja eritaustaisten ihmisten tasaveroisen kohtelun puolesta. Sarjan myötä Kaarelasta muodostuu värikäs ja moninainen kuva”, pohtii podcastin toimittaja ja aluehankkeen taiteilija Mirjami Heikkinen. ”Tässä viimeisessä jaksossa tarinaa kuljettaa Suomalaisen barokkiorkesterin alttoviulisti Laura Kajander, joka on toiminut alueella muusikkona kahden vuoden ajan. Tapasimme Lauran kanssa aikaisemmin sarjaan haastattelemiani kaarelalaisia, ja pääsimme kokoontumaan yhteen Lauran musiikin äärelle Rukkilan asumisyhteisössä ja ravintola Willihanhessa Malminkartanossa”, kertoo Heikkinen.

Laura Kajander soittaa alttoviulua kaikissa podcastin jaksoissa. Sarjan kahdeksan jaksoa ovat kuunneltavissa Kansallisteatterin Äänikanavalla.

Metsä antaa odottaa -runovideo myös julki

Kaarella-aluehankkeessa toteutettiin marraskuussa yhdessä alueen asukkaiden kanssa Metsä antaa odottaa -runovideo, joka löytyy teatterin Youtube-kanavalta. Meditatiivisen metsäinen runoteos syntyi kuluneen vuoden aikana hankkeessa tapahtuneesta kohtaamisesta, ja se luetaan videolla monikielisenä. Katso runovideo Youtubessa.

KAARELLA on Kansallisteatterin vuosina 2019-2021 Kaarelan alueella toimiva alueellinen yleisötyöhanke. Hanke on osa Helsingin mallia, jonka ajatuksena on tasapainottaa kulttuurin saavutettavuutta ja rohkaista taidelaitoksia jalkautumaan seiniensä ulkopuolelle.