Siirry pääsisältöön
Vanhat mestarit

Minna Leinon ohjaama elävä taideteos Vanhat mestarit esitetään tulevana keväänä Ateneumin taidemuseossa. Syyskuussa kantaesitetty suosikkiteos valmistettiin yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseon kanssa, jossa se nähdään Ola Kolehmaisen taidenäyttelyn yhteydessä helmikuun loppuun asti. Ateneumin uusintaensi-ilta nähdään 15. maaliskuuta Suomen taiteen tarina -näyttelyssä, ja liput tulevat myyntiin tänään 14. joulukuuta.

Vanhat mestarit on teos taiteista ja elämästä, autenttisuudesta ja väärennöksistä, kopioista ja variaatioista, muodista ja Wienin käymälöistä, Heideggerista ja muista pöhötetyistä sukulaisista, yksinäisyydestä ja henkiinjäämisvoimasta, karikatyyreistä ja kitschistä, helvetistä, hautausmaasta ja teatterista.

Teoksen on dramatisoinut ja ohjannut Thomas Bernhardin (1931−1989) samannimisen romaanin pohjalta Minna Leino, Kansallisteatterin dramaturgi ja monien kiitettyjen teatteriesitysten ohjaaja (mm. Kuningas kuolee ja Onnellisuuden tasavalta). Vanhat mestarit -esitys on Kansallisteatterin ja HAM Helsingin taidemuseon yhteistuotanto. Teatterin, musiikin ja kuvataiteen monitasoisesta kohtaamisesta syntyy elävä taideteos, joka nähdään itseoikeutetusti taidemuseossa. Esiintyjinä nähdään timantinkova näyttelijätrio: Hannu-Pekka Björkman, Hannu Kivioja ja Markku Maalismaa. Bernhardin Vanhat mestarit -romaani on ilmestynyt Tarja Roinilan suomentamana Teokselta vuonna 2013.

UUSINTAENSI-ILLAT HAM HELSINGIN TAIDEMUSEOSSA 16.1.2018 SEKÄ ATENEUMIN TAIDEMUSEOSSA 15.3.2018.

Vanhat mestarit nähdään HAM Helsingin taidemuseossa Ola Kolehmaisen Pyhiä tiloja -taidenäyttelyn ja Ateneumin taidemuseossa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyn yhteydessä. Esitysliput sisältävät pääsyn taidemuseoiden näyttelyihin ennen esitystä.