Siirry pääsisältöön
""

Kansallisteatterin syyskauden uutuudet julkistetaan tulevina toukokuun viikkoina ja samalla osa lipuista tulee myyntiin. Varaudumme noudattamaan koronapandemiaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia myös syyskaudella, minkä vuoksi lipunmyynti alkaa rajoitetusti turvallisuustoimet huomioiden.

On elävän taiteen aika.

Viranomaissuositukset ja -määräykset, joita on tarvittu koronapandemian hillitsemiseen ovat rajoittaneet ihmisten kokoontumisia muiden muassa kulttuuritapahtumiin. Kaipuu yhteisöllisten taidekokemusten pariin on kasvanut suureksi sekä yleisön että taiteentekijöiden keskuudessa. Koronarajoitusten asteittainen purkaminen mahdollistaa teattereiden ovien avautumisen syksyllä 2021: on jälleen aika kokoontua elävän teatteritaiteen äärelle.

Kotimaisten kantaesitysten kavalkadi

Elävä taide syntyy elävän kontaktin ja dialogin lisäksi aiheista, jotka ovat merkityksellisiä tässä ja nyt. Kansallisteatterin syyskaudella nähdään useita kotimaisen teatterin kärkikaartiin kuuluvien tekijöiden valmistamia kantaesityksiä, jotka pureutuvat suomalaisten kannalta tärkeisiin ilmiöihin ja puheenaiheisiin. Näyttämöillä käsitellään niin tiedeyhteisön nykytilaa ja ilmastosurua kuin kriisiajan politiikan ja arkitodellisuuden ristiriitoja sekä valtavat mittasuhteet saavaa hoivaviettiä.