Siirry pääsisältöön
Mauri ja mini-isoveli

Kansallisteatteri järjestää viittomakielisen varjotulkkauksen Mauri ja mini-isoveli -esityksen näytäntöihin 24.11. ja 1.12.2018 kansainvälisen vammaisten päivän kunniaksi. Tulkkeina toimivat Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat.

Pasilalaisella koululaisella Maurilla on kaksi pelonaihetta. Koulussa riehuu kauhea pahis, Oksu, joka voittaa jopa salilla lihaksiaan kasvattavan Mustan Barbaarin. Toiseksi luokkakaverit Hanan ja Hilma kiusaavat Mauria ja hänen kaveriaan Chitä. Mauri toivoisi, että hänellä olisi isoveli, joka saisi kiusaamisen loppumaan. Öisin Maurin sängyn alle ilmestyy salaperäinen, hohtava kuumuna, jonka sisältä kuuluu koputusta. Kuka tai mikä siellä on?

Keväällä 2018 kantaesityksensä saanut Mauri ja mini-isoveli jatkaa Veera Salmisen suosittujen Mauri-kirjojen näyttämösovituksia Kansallisteatterissa; Mauri ja vähä-älypuhelin sai kantaesityksensä vuonna 2016. Irene Ahon ohjaama vaikuttavan visuaalinen, musiikillinen teatteriesitys jatkaa Maurin tarinaa, jonka kantavia teemoja ovat ystävyys ja mielikuvituksen voima. Esitys käsittelee nykykoululaisten elämää iloineen, haaveineen ja huolineen hykerryttävän hauskasti ja suurella sydämellä.

Esitystä suositellaan yli 6-vuotiaille.

VIITTOMAKIELELLÄ TULKATUT NÄYTÄNNÖT: LA 24.11. KLO 13.00 JA LA 1.12. KLO 18.30