Siirry pääsisältöön
Seuraava näytös -keskustelu Pienellä näyttämöllä 15.syyskuuta

Kansallisteatterin 1930‒1950-luvuilla rakennetun, niin sanotun uuden puolen peruskorjauksen rahoitus on kirjattu tänään julkaistuun hallitusohjelmaan. Kansallisteatterin tavoitteena on, että peruskorjaus alkaisi keväällä 2020. Teatterintekemistä jatketaan Pienen näyttämön ja Willensaunan osalta väistötiloissa aina vuoteen 2023, jolloin uusitut tilat on tarkoitus ottaa käyttöön. Peruskorjauksen aikana teatteri toimii normaalisti Suuren näyttämön ja Omapohjan osalta.

”Olemme iloisia, että kipeästi kaipaamamme peruskorjaushanke saadaan käyntiin”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho toteaa. ”Suomen ensimmäinen moderni teatteritila saa tarvitsemansa peruskorjauksen. Haluamme, että teatterin tilat palvelevat parhaimmalla mahdollisella tavalla yleisöä, teatterintekijöitä ja kaupunkilaisia”, Myllyaho kuvailee.

Teatterin pitkää historiaa kunnioittavan peruskorjaus- ja parannushankkeen tarkoituksena on kunnostaa Kansallisteatteri tavalla, joka paitsi mahdollistaa uusia teatterintekemisen muotoja, myös kunnioittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria. Suunnitelman ytimessä on kestävä rakentaminen. Kansallisteatteri kertoo hankkeen vaiheista lisää projektin edetessä.
https://kansallisteatteri.fi/peruskorjaus/