Siirry pääsisältöön

Kynnys ry on myöntänyt kunniamaininnan eli Kunnia-Vimman Suomen Kansallisteatterille Kansainvälisen vammaisten päivän juhlassa Helsingin kaupunginmuseolla maanantaina 3. joulukuuta.

Vimma-palkintoraati perusteli valintaansa seuraavasti:

”Kansallisteatteri palkitaan saavutettavuuden huomioivista esityksistään. Kansallisteatteri on osoittanut, että myös taiteenalan perinteikäs lippulaiva voi katsoa työtään ja ihmisyyttä monista eri näkökulmista. Teatteri on avannut rajoja ja johdonmukaisesti hakeutunut yhteistyöhön erilaisten, marginaaleiksi miellettyjen teatterintekijöiden ja ihmisryhmien kanssa. Esimerkkeinä mainittakoon produktiot pyörätuolia käyttävän näyttelijän, Pekka Heikkisen, kanssa ja yhteistyö viittomakielisen Teatteri Totin kanssa esityksessä Vaginamonologeja. Palkinnolla Vimma-raati haluaa kiittää ja kannustaa Kansallisteatteria kaikkien yleisöryhmien huomiointiin myös jatkossa.”

Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho on otettu tunnustuksesta. ”Haluamme lämpimästi kiittää Kynnys ry:tä tärkeästä kunniamaininnasta. Tämä kannustaa meitä kehittämään entisestään sekä saavutettavia taiteellisia sisältöjä että fyysistä ympäristöä. Työmme on vasta alussa, ja tästä on hyvä jatkaa,” Myllyaho iloitsee.

Samassa juhlatilaisuudessa myönnettiin Vimma-palkinto ja taiteilija-apuraha näyttelijä Silva Belghitille. Kreisi-Vimma-kunniamaininnan sai Wheels of Freedom -elokuva päätähtensä Ville Jaarannon johdolla.

Kynnys ry on vammaisten ihmisoikeusjärjestö. Se myöntää Vimma-palkinnon ja Kunnia-vimmat vuosittain sellaiselle taiteen tekijälle, joka on tuonut vammaisuuteen ja toimintarajoitteisiin liittyviä kysymyksiä yhteiskunnalliseen keskusteluun taiteellisesti korkeatasoisella tavalla. Palkinto voidaan myöntää minkä tahansa taiteen lajin edustajalle.

Uutiskuvassa Faarao Pirttikangas, Hepa Halme, Pekka Heikkinen ja Kaari Martin esityksestä Sekunti tunnissa (kantaesitys Kansallisteatterin Lavaklubilla 5.9.2018).