Siirry pääsisältöön
Seuraava näytös

Seuraava näytös -keskustelusarjan toinen osa “Hyvä paha AI: tekoäly ja inhimillisyys” nähdään Suurella näyttämöllä 7. huhtikuuta. Tapahtuman kotimaiset ja kansainväliset puhujat tuovat tekoäly-aiheen harhakäsitysten maailmasta ihmisen arjen tasolle.

– Tekoälyyn yhdistyy julkisuudessa paljon mielikuvia: huonoa scifiä, dystopioita ja ylisuuria bisnesmahdollisuuksia. Kansallisteatteri haluaa tarjota keskusteluareenan, jossa aihe löytää ihmisen mittasuhteet, sanoo Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho.

Tapahtuman ensimmäisellä puoliskolla yleisö pääsee videoklippien ja puhujien avulla kurkistamaan, mikä erottaa ihmisen koneesta, miten data ohjaa päivittäistä päätöksentekoamme sekä millaista ihmisen ja koneen yhteistyö voi parhaimmillaan olla.

– Lavalla pääosassa vuorottelevat liikkuva kuva ja puhujat. Robottejakin vilahtaa kuvissa, mutta keskiössä on ihminen, lupaa keskustelusarjan ideasta ja toteutuksesta vastaava teatteritaiteilija Hilkka-Liisa Iivanainen.

– Tällä kertaa teatterissa ei nähdä teatteria, vaan toisenlainen kokemus. Näytös, joka sopii tulevaisuuden suurista kysymyksistä kiinnostuneille ihmisille, Myllyaho lisää.

Tapahtuman toisella puoliajalla tekoäly viedään taiteen maailmaan, kun kuraattori-kriitikko Ben Davis (USA) ja journalisti-kriitikko Maria Säkö keskustelevat taiteen tekemisestä ja kokemisesta tekoälyn aikakautena.

Tapahtuman muut puhujat tulevat tutkimus-, yritys- ja taidemaailmasta. Lavalla nähdään yksi Iris AI:n perustajista Maria Ritola, Curious AI:n toimitusjohtaja TkT Harri Valpola, Turun yliopiston tutkija FT Karoliina Lummaa, dokumentaristi Iiris Härmä sekä ajatushautomo Demos Helsingin asiantuntija Julia Jousilahti.

Tapahtuman tiedot

Seuraava Näytös: “Hyvä paha AI: tekoäly ja inhimillisyys”
Sunnuntaina 7.4.2019 kello 15.00–17.30

Seuraa keskustelua livelähetyksenä Kansallisteatterin Tapahtumakanavalla.

Kielet: suomi/englanti

Vapaa pääsy