Siirry pääsisältöön
Julia & Romeo

William Shakespearen ajaton mestariteos nähdään Kansallisteatterissa uutena sovituksena, jossa päänäyttämölle nousevat sekä nuoret että kokeneemmat taiteilijat. Jussi Nikkilän ohjaaman ja Anna Viitalan sovittaman Julian & Romeon ensi-ilta nähdään Suurella näyttämöllä 7. maaliskuuta.

Romeo ja Julia on Hamletin ohella William Shakespearen esitetyin näytelmä. Yli neljänsadan vuoden ajan näytelmää on esitetty lähes jatkuvasti jossakin päin maailmaa; tragedia nuoruudesta, rakkaudesta ja kuolemasta vavahduttaa kaikkina aikoina, kaikissa paikoissa. Kansallisteatterissa nähdään tänä keväänä mestariteoksesta uusi sovitus Julia & Romeo.

Suurelle näyttämölle nousee upea ja dynaaminen näyttelijäensemble, joka kokoaa yhteen kahden sukupolven teatterintekijöitä. Jussi Nikkilän ohjaaman ja Anna Viitalan sovittaman teoksen päärooleissa nähdään Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen opiskelijat Satu Tuuli Karhu ja Olli Riipinen. Teoksen tuo näyttämölle sama taiteellinen suunnitteluryhmä, jonka edellinen Shakespeare-tulkinta Rikhard III on ollut suuri yleisö- ja arvostelumenestys Kansallisteatterissa.