Siirry pääsisältöön
Kukitetut näyttelijät Asko Sarkola, Aksa Korttila ja Marja Paccalen.

Ida Aalberg -palkintojuhlaa vietettiin Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä eilen 18.11.2019. Juhlassa Ida Aalberg -säätiö palkitsi näyttelijä Marja Packalénille vuoden 2019 Ida Aalberg -näyttelijäpalkinnolla. Palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa. Ida Aalberg -mitalin elämäntyöstään vastaanotti näyttelijä, teatterinjohtaja Asko Sarkola. Nuoren näyttelijän 7000 euron suuruinen kannustuspalkinto myönnettiin Aksa Korttilalle.

Palkintoraatiin kuuluivat kriitikko Rolf Bamberg, ohjaaja Johanna Freundlich, näyttelijä Leena Uotila ja säätiön edustajana naistoimikunta Idojen puheenjohtaja Ritva Rouhunkoski. Ida Aalberg -näyttelijäpalkinto jaettiin nyt jo 22. kerran. Se on merkittävin teatterinäyttelijöille myönnettävä yksityinen huomionosoitus Suomessa. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi.

Nuoren näyttelijän kannustuspalkinnon saanut Aksa Korttila on kiinnitetty Kansallisteatteriin ja nähdään tänä syksynä Lokki– ja Koiramäen Suomen historia -esityksissä.

Ida Aalberg-säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea maamme suomenkielistä näyttämötaidetta sekä vaalia näyttelijä Ida Aalbergin (1857-1915) elämäntyöhön liittyvää perinnettä.