Siirry pääsisältöön
Hitler ja blondi

Michael Baranin kirjoittama ja ohjaama kantaesitys saa ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa 19.2.2020. Hitler ja Blondi tuotetaan ja toteutetaan Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä.

Kesäkuussa 2017 kysyin puoliksi leikilläni Seela Sellalta, onko hänellä mielessä joku rooli, jonka hän haluaisi vielä näytellä. Vastaus tuli heti: hän haluaisi esittää Hitleriä. Huvituin, hämmennyinkin ‒ ja jäin sulattelemaan kuulemaani. Pian oivalsin: jos Hitleriä esittää 83-vuotias juutalainen nainen, olen löytänyt teatterillisesti ja sisällöllisesti kiinnostavan ja omaäänisen tavan tuoda tämä modernin historian keskeisin hahmo näyttämölle. Muutaman viikon rohkeutta kerättyäni soitin Seelalle ja tiedustelin, vitsailiko hän vai oliko tosissaan. ’Tosissani tietysti’, vastasi Seela. ’Loistavaa. No, jos mä kirjoitan sinulle Hitlerin, lähdetkö tekemään?’ kysyin. ’Tottakai. Jos vain vielä elän.’

Michael Baran

Helsingin ensi-ilta nähdään Vallilan Kansallisteatterissa syksyllä 2020. Liput tulevat myyntiin keväällä 2020. Liittymällä Kansallisteatterin Ystäviin saat tiedon lipunmyynnistä ensimmäisten joukossa.