Siirry pääsisältöön
Hammaspeikot

Lasten Kansallisteatterissa nähdään tänä keväänä mukaansatempaava teatterileikki kahdesta hammaspeikosta. Hammaspeikot saa ensiaamunsa Suuren näyttämön lämpiössä lauantaina 10. helmikuuta.

Hammaspeikot on suuren suosion saaneen Hölmöläisten tekijöiden uutuus. Ella Pyhältö ja Helena Vierikko ovat dramatisoineet puolituntisen esityksen Thorbjørn Egnerin kirjasta Satu hammaspeikoista (Karius og Baktus, 1949). Esityksen visuaalisesta ilmeestä vastaa Sanna Levo. Hammaspeikot tarjoaa iloa koko perheelle ja soveltuu myös ensimmäiseksi teatterikokemukseksi.

”Halusimme tehdä esityksen, joka on muodoltaan satu mutta sisällöltään kuitenkin totta. Huomasimme Hölmöläisiä tehdessä, että lapset ovat todella auliita heittäytymään leikkiin mukaan. Siksi varoitus: Esitys saattaa aiheuttaa kasvavaa kiinnostusta hampaiden harjaamista kohtaan!” Pyhältö ja Vierikko kertovat.

Hammaspeikot on teatterileikki, jossa lapset saavat sekä kokea teatterin ihmeitä että oppia uusia asioita. Katsomo Suuren näyttämön yleisölämpiössä pysyy koko ajan valoisana, ja yleisö saa valita mieluisat istumapaikat tuoleilta tai lattialta.

Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille.