Siirry pääsisältöön
Kaikki hienot jutut

Kaikki hienot jutut (Every Brilliant Thing, 2013) on elämänmyönteinen, hauska ja toiveikas kasvutarina. Se antaa yleisölle mahdollisuuden tulla osaksi ainutkertaista, yhteisöllistä teatterikokemusta, joka elämän varjoisempiakin aiheita sivutessaan saa hymyn huulille. Pääesiintyjinä vuorottelevat näyttelijät Mari Lehtonen ja Ilja Peltonen, jotka ovat myös suomentaneet ja kirjailijan näyttämöohjeiden mukaisesti mukauttaneet näytelmän suomalaiseen todellisuuteen sopivaksi.

”Erityistä meidän tulkinnassamme on sen muoto: sekä illan esiintyjä että katsojat rakentavat teoksen yhdessä Willensaunan näyttämölle. Katsojat voivat halutessaan osallistua, keveästi ja pakottamatta. Olemme valmistelleet näyttämötulkintaa kolme vuotta, ja nyt odotamme innokkaina pääsevämme rakentamaan sitä yhdessä katsojien kanssa”, kuvailevat Mari Lehtonen ja Ilja Peltonen.

Tarinamme päähenkilö on 7-vuotias, kun hänen äitinsä yrittää itsemurhaa.
Hän alkaa laatia listaa asioista, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista.
Listan nimeksi hän antaa ”Kaikki hienot jutut”.

Lista seuraa päähenkilömme mukana lapsuudesta nuoruuteen ja aikuisuuteen. Se syvenee, kasvaa, muuttuu, saa kokonaan uusia sävyjä ja merkityksiä; se muuttaa tekijänsä kuvaa maailmasta, sen pienistä ja suurista iloista sateenharmaiden päivien keskellä. Päähenkilömme sanoin: ”Jos elää pitkän elämän eikä koskaan oo tuntenu itseään täydellisen masentuneeks, ei oo luultavasti ollu ihan hereillä.”

Duncan Macmillanilta on Kansallisteatterissa aiemmin kantaesitetty suurta yleisönsuosiota nauttinut Keuhkot (Lungs, 2015), joka nähtiin myös kiertue-esityksenä teattereissa eri puolilla Suomea.

Kaikki hienot jutut -ensi-illat Kansallisteatterin Willensaunassa keskiviikkona 20. maaliskuuta kello 18 ja 20.