Siirry pääsisältöön

Kansallisteatterin kevätkauden 2021 esitykset perutaan. Lue lisää!

Näin toimit turvallisesti katsomossa ja lämpiössä

Säilytetään turvavälit.Edellytämme katsojilta kasvomaskin käyttämistä. Poikkeuksena ovat henkilöt, joille maskin käyttämisestä aiheutuu terveydellistä haittaa. Varauduthan ottamaan mukaasi oman kasvomaskin.

Otetaan tilaa itsellemme ja annetaan sitä toisillemme. Pidetään puolin ja toisin tarvittavat turvavälit, vähintään metri. Jonota merkityissä pisteissä. Noudata ohjeita myös kulkusuunnista ja -reiteistä sekä ulko- että sisätiloissamme.

Varauduthan odottamaan sisäänpääsyäsi pääovilla. Vahtimestarimme päästävät katsojat porrastetusti sisään. Ovet Suurelle näyttämölle avataan tuntia ennen näytännön alkua ja Vallilan Kansallisteatteriin sekä Omapohjaan 30 min ennen näytännön alkua. Alamme täyttää katsomoita hyvissä ajoin pääovien avauduttua.

Otamme katsomoihimme vain rajoitetun määrän katsojia. Katsomoissa ei ole lainkaan numeroituja paikkoja, vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Suurella näyttämöllä voit ostaa paikan tiettyyn katsomon osaan: permanto / ensi parvi / toinen parvi.

Täytämme katsomot turvavälit huomioiden. Paikan päällä vahtimestarimme opastavat sinut paikallesi. Jos sinulla on erityistarpeita (mm. tarvitset induktiosilmukkaa tai sinulla on liikuntarajoitteita), ota yhteyttä vahtimestariimme paikan päälle saavuttuasi.

Koronavilkku-sovellus toimii bluetoothin avulla. Kun olet laittanut mobiililaitteesi lentokonetilaan, tarkistathan laitteen asetuksista, että Bluetooth on edelleen päällä ja laitat sen tarvittaessa uudelleen päälle.

Suosittelemme, että päällysvaatteet otetaan mukaan saliin ja sijoitetaan tyhjille penkeille. Paikalla on aulapalveluhenkilökuntaa, joka vastaanottaa isot laukut ja reput naulakkoon.

Pese kädet.Noudatetaan erityisen hyvää käsihygieniaa. Desinfioi kädet heti saapuessasi aulaan. Muista pestä kädet huolellisesti wc-tiloissa ja käytä käsidesiä. Käsidesipisteitä on sijoitettu myös aulatiloihimme. Yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaasi.

Vältäthän voimakkaita hajusteita. Ne voivat aiheuttaa muissa katsojissa hengitystieoireita, kuten aivastelua.

Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja ja käsineitä.
Henkilökuntamme on sitoutunut tehostettuun käsihygieniaan.

Nanoksi Finland on tehnyt Suuren näyttämön yleisötiloihin katalyysipinnoituksen, jonka avulla erilaiset kosketuspinnat pysyvät virus-ja infektiovapaina. Katalyysipinnoite pitää pinnat automaattisesti puhtaina 24/7. Teho perustuu nanokokoisiin titaanidioksidihiukkasiin, jotka aktivoituvat ympäröivän valon vaikutuksesta ja muodostavat ns. reaktiivisia happiyhdisteitä. Nämä happiyhdisteet puolestaan tuhoavat pinnoilla olevat virukset, bakteerit, sienet, homeet ja VOC-yhdisteet.  Pinnoite on turvallinen ihmisille ja ympäristölle. Lue lisää Nanoksi Finlandin verkkosivuilta.

Kiinnitämme erityistä huomiota siisteyteen Työterveyslaitoksen siivousohjeiden mukaan ja puhdistamme pintoja tehostetusti. Huomioimme erityisesti ovenkahvat, pöytätasot, hanat ja kaiteet. Vältäthän pintojen turhaa koskettelua.